Annons:

Vimmerby föll tungt – allt avgörs i sista omgången

Frida Sethsson och Daniel Stefanssons VBK föll tungt mot Kaskad. Foto: Arkivbild

Vimmerby föll tungt – allt avgörs i sista omgången

Vimmerby BK föll tungt i den viktiga matchen mot BK Kaskad. Kaskad vann tillslut den jämna matchen med 9-11. Läget är nu tufft för VBK som måste ta en poäng mer än BK 64 för att klara sig undan en direkt degradering från division 1. 
– Ännu en jämn match där vi inte riktigt lyckas knyta ihop säcken, säger VBK:s Frida Sethsson, som är besviken, men tycker att flera i laget gör en bra match. 

Annons:

4-1 till Kaskad var ställningen efter matchens första serie. VBK hämtade dock upp underläget i serie nummer två, genom att vinna den med 4-1. När 4-1 till Kaskad blev resultatet i den tredje krävdes därför ännu en upphämtning av Vimmerby. Man vann, förvisso, sista serien med 3-2, men det räckte inte hela vägen.

– Vi hade det lite i egna händer, innan matchen, för att få kvala. Nu förlorar vi och har det inte enbart i egna händer längre, så den här matchen var ju viktig såklart, berättar Sethsson.

En match återstår för Vimmerby BK. Det är hemmamatch mot Djurgården och vad som krävs för att få kvala är alltså att man tar en poäng mer än BK 64, som ligger precis ovanför VBK i tabellen.

VBK:s Axton Sandberg var med sina 939 poäng bäst för dagen, Jonathan Widström slog 904, Daniel Stefansson 904, Isac Wall 841, Robin Stefansson 785, Peter Thorstensson 729, Frida Sethsson 722, Hampus Thorstensson 528 (3 serier) och Morgan Hellström 182 (en serie).

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt