Annons:

Nya regler kan spöka för VBK: ”Tar bort lite hemmafördel”

Vimmerby BK är redo för en ny säsong i Allsvenskan. Foto: Linus Johansson

Nya regler kan spöka för VBK: ”Tar bort lite hemmafördel”

Vimmerby BK har i flera säsonger varit ett extremt starkt hemmalag. Nya regler kan göra det lite svårare att stapla segrar på hög.
– Jag tror att de nya reglerna tar bort lite hemmafördel, säger VBK-spelaren Tobias Asklöf.

Annons:

Förra säsongen lyckades Vimmerby BK ta sig hela vägen till det allsvenska kvalet.

– Vi gjorde en bra säsong. Då hade vi en bred trupp och det har vi i år också, vilket känns bra, säger Tobias Asklöf.

Det som har hänt på spelarsidan är att Johan Waxegård har lämnat för Varta. Dessutom har Rickard Nilsson slutat och Anton Sandberg gör lumpen. De två sistnämnda var dock inte särskilt ofta förekommande i VBK:s allsvenska lag förra säsongen. På plussidan finns Daniel Stefansson.

Ny banprofil

Nytt för i år är att VBK tvingats byta ut den tuffa banprofil men varit så framgångsrika på under de senaste säsongerna.

– Det är det enda orosmolnet inför säsongen. Förbundet har beslutat att det är fem förutbestämda profiler man ska spela på. Så har det varit i Elitserien de senaste åren och nu inför man det även i Allsvenskan.

Vad känner du kring det?

- På ett sätt kan det vara bra. Samtidigt som det är synd med tanke på att vi varit så bra hemma. Den profil vi kommer att spela på nu hemma uppför sig lite annorlunda mot vad vi är vana vid, men det är ändå inte jättelångt ifrån, säger Tobias Asklöf.

– Jag tror att det här kommer göra att de bästa lagen blir ännu bättre. Det tar bort lite hemmaplansfördel, fortsätter VBK-spelaren.

Sandberg saknas

Förra säsongen blev VBK trea i sin allsvenska grupp.

– Målet måste vara att få kvala till Elitserien den här säsongen också. Men det absolut viktigaste är att vara topp fyra så vi slipper negativt kval.

Hur är nivån på serien?

– Det är en rätt svår serie. AIK är väldigt bra. De var jättebra redan ifjol och har förstärkt ytterligare. Sen har vi Tegnér, som åkte ur Elitserien i våras, och vad jag hört vill de tillbaka. Där bakom ska vi vara med och hugga, säger Tobias Asklöf.

Seriepremiären spelas hemma mot Matteus-Pojkarna under lördagen. Då tvingas VBK klara sig utan Albin Sandberg, som är bortrest med skolan.

– Det är inget dåligt lag. De var nykomlingar förra säsongen och gjorde det bra då. De är nog inte sämre än förra säsongen, men självklart går vi för vinst.

Fakta

VBK:s premiärlag:

Jonny Sandberg, Isac Wall, Tobias Asklöf, Frida Sethsson, Peter Sandberg, Peter Svensson, Daniel Stefansson, Peter Bexenius. Den sista platsen tas av Peter Thorstensson eller Johan Söderström.

 

Lagen i Mellanallsvenskan, grupp A:

AIK

BK Brio

BK Kaskad F1

BK Taifun

BK Tegnér

BK Örnen

Matteus-Pojkarna BK

Vimmerby BK

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt