Annons:

VBK startar om serien – sedan väntar nytt långt uppehåll: ”Tråkigt”

Vimmerby BK är redo för omstart i allsvenskan.

VBK startar om serien – sedan väntar nytt långt uppehåll: ”Tråkigt”

Vimmerby BK har inte spelat match på en och en halv månad. På lördag väntar matcher mot Sandviken och Ludvika innan VBK återigen har ett långt uppehåll.
– Klart att det verkligen inte är optimalt, säger VBK-spelaren Tobias Asklöf.

Annons:

Senast Vimmerby BK spelade allsvensk bowling var den första december. I helgen är det dags igen när VBK spelar sammandrag i Norrköping och ställs mot Sandviken och Ludvika.

– Det var en stund sedan vi spelade match så det ska bli skönt att komma igång igen, säger Tobias Asklöf.

”Det har vi en fördel av”

Faktum är dock att det blir ett nytt långt uppehåll efter de matcherna. Därefter väntar dubbla matcher i Stockholm den 16 februari.

– Klart att det verkligen inte är optimalt. Men vi är ganska vana vid det. Vi får försöka hålla igång så gott det går och spela individuella tävlingar, men visst är det tråkigt.

Hur går tankarna inför matcherna mot Sandviken och Ludvika?

– Ludvika är bra, de har tagit mycket poäng. Sandviken har inte spelat lika bra, men vi vet att alla matcher är svåra. Sen ska vi ha en fördel av att vi har varit i hallen den här säsongen och mött Örnen på just den profilen. Det har vi en fördel av, något annat kan man inte säga. Profilen i sig är lite halvknepig, jag hoppas att vi lärde oss något av den matchen, säger Tobias Asklöf.

Fyra i tabellen

Vimmerby BK är i skrivande stund fyra i sin allsvenska grupp, men har bara fyra poäng upp till serieledande BK Örnen. De tre första i gruppen får kvala till Elitserien, fyran har spelat klart för säsongen, lag 5-7 tvingas kvalspela för att hänga kvar och lag åtta åker ner i division ett.

– Vi ligger fyra och det är okej. Vi vill definitivt inte hamna längre ned än så. Nu ska vi se till att få med oss minst två poäng från helgens matcher. Sen tycker jag att vi har en väldigt bra chans att ta mer än så också, säger Tobias Asklöf.

Fakta

VBK-laget i helgen:

Peter Sandberg, Jonny Sandberg, Johan Söderström, Frida Sethsson, Isac Wall, Peter Svensson, Peter Bexenius, Peter Thorstensson och Tobias Asklöf.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt