Annons:

Han återvänder till moderklubben – efter tre år på bowlinggymnasiet

Vimmerby BK:s allsvenska trupp förstärks med talangfulle Albin Sandberg, som har flyttat hem till Vimmerby efter tre år på bowlinggymnasiet i Nässjö. Foto: Linus Johansson

Han återvänder till moderklubben – efter tre år på bowlinggymnasiet

Albin Sandberg återvänder till Vimmerby BK efter tre år på bowlinggymnasiet i Nässjö och några erfarenheter rikare från elitserielaget Alingsås. 
– I stort sett allting talar för att det blir Vimmerby BK för min del, säger han efter tre år på riksgymnasiet i bowling i Nässjö. 

Annons:

Albin Sandberg, 19, tog tidigare i sommar studenten från bowlinggymnasiet i Nässjö och har därefter flyttat hem till Vimmerby igen.

Allt pekar på att den 19-årige bowlaren spelar med moderklubben Vimmerby BK i allsvenskan under kommande säsong. 

– Det lutar åt att det blir VBK, jag har inte skrivit på några papper än. Sannolikheten att jag spelar i VBK är väldigt stor, säger Albin Sandberg och fortsätter: 

– Jag ska bo och jobba i Vimmerby i ett år, därefter är tanken att jag och min tjej ska flytta iväg för att studera vidare. Jag är hemma i Vimmerby under det kommande året.

"Utvecklats väldigt mycket"

En bit in i säsongen 2018/19 skrev han på för elitserieklubben Alingsås och han har fått chansen att spela i deras elitserielag och farmarlag i division 1. 

– Under det senaste året spelade jag ingenting i elitserielaget, jag hade inte tid med det då bowlingen kom i andra hand på grund av mina studier på gymnasiet. Skolan var helt klart viktigast för mig. 

Hur ser du på din personliga utveckling sedan du lämnade VBK?

– Jag har utvecklats väldigt mycket i både Nässjö och Alingsås i och med att jag fick testa på att spela i elitserien. Det var helt annorlunda och stora skillnader jämfört med vad jag är van vid. Det är bra erfarenheter som jag kan ta med mig till Vimmerby.

Vad tror du att du kan bidra med i VBK?

– En god laganda och jag tror att de i VBK blir glada av att få mig tillbaka. Det ska bli kul att spela med personer som har lärt mig grunderna i bowling. 

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

– Jag vill komma tillbaka till formen som jag hade under tiden i elitserien. I och med att jag har varit borta från bowlingen i nästan ett halvår så har jag en hel del att ta igen. 

Ska lära ut tvåhandsstilen

Den tvåhandsfattade spelaren är dessutom steg 1-utbildad tränare efter åren på bowlinggymnasiet och har möjligheten att lära de unga spelarna i VBK den nya stilen. 

– I och med att jag är steg 1-utbildare och en tvåhandsfattad bowlare så kan jag lära ut den nya stilen. Jag ska träna ungdomarna samtidigt som jag tränar mig själv. Det kan vara simpla saker som jag visar och det är träning för mig också eftersom jag måste tänka tillbaka på vad jag har lärt mig. Jag siktar på fyra träningspass per vecka, två med ungdomarna och två med laget. 

Vad tror du om lagets chanser i allsvenskan?

– Det gick mindre bra under den gångna säsongen men nu har vi fått tillbaka flera nya spelare så jag är hoppfull. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt