Annons:

Vinnaren hyllade Vimmerbyloppet: ”Roligaste målrakan jag sprungit”

Arvid Öhrn vann milen i Vimmerbyloppet. Foto: Linus Johansson

Vinnaren hyllade Vimmerbyloppet: ”Roligaste målrakan jag sprungit”

Arvid Öhrn från IK Hakarpspojkarna vann Vimmerbyloppets 10 000 meter. Efteråt hyllade han tävlingen.
– Målrakan är kanske den roligaste jag har sprungit, säger Arvid Öhrn.

Annons:

 

Arvid Öhrn skaffade sig snabbt ett grepp om den längsta klassen i Vimmerbyloppet. Det var ett grepp som han sedan aldrig släppte.

– Jag visste att killen jag stack i väg med skulle spinga fem kilometer så det var en perfekt rygg att gå med. Sen kom Martin Lundqvist från Nässjö upp i rygg på mig, men jag kände hela tiden att jag var lite starkare eftersom jag fick luckor när jag tryckte på, säger Arvid Öhrn.

Näst snabbaste tiden

Det avgörande rycket kom strax innan den långa målrakan.

– Han låg i rygg fram till den sista utförsbacken precis innan målrakan. På tal om målrakan är det kanske den roligaste jag har sprungit. Det hade varit roligt att gå in i en duell där.

Segrartiden hamnade på strax över 32 minuter.

– Det är den näst snabbaste tiden jag har gjort så det är jag jättenöjd med. Eftersom det var första gången jag sprang här så hade jag inte en aning om hur banan skulle vara, men jag vet ju att jag är i bra form. Nästa vecka ska jag springa milen på SM och då siktar jag på att gå under 32 minuter, säger Arvid Öhrn.

Hyllade stämningen 

Han gillade utformningen på Vimmerbyloppet.

– Det var kul. Jag älskar stadslopp och i dag var det dessutom perfekt löparväder. Och sen tycker jag att det är värt att åka en bit för att få den här stämningen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt