Annons:

POPULÄRT LOPP STÄLLS IN – PUBLIKFEST PÅ TORGET UTEBLIR

Vimmerby SK har beslutat sig för att ställa in Vimmerbyloppet. Foto: Linus Johansson

POPULÄRT LOPP STÄLLS IN – PUBLIKFEST PÅ TORGET UTEBLIR

Vimmerbyloppet har lockat en bra bit över 400 löpare de senaste åren. Men 2018 blir det ingen tävling. Arrangerande Vimmerby SK har bestämt sig för att ställa in.
– Egentligen handlar det om att vi är för få i tävlingsledningen, säger Ted Larsson.

Annons:

Efter några tyngre år har Vimmerby SK fått rejäl fart på Vimmerbyloppet. De senaste åren har det varit en bra bit över 400 löpare som deltagit och det har varit en rejäl folkfest på torget.

För mycket jobb

Men 2018 blir det alltså inget Vimmerbylopp.

– Det stämmer, tyvärr. Vi hann inte få ihop tillräckligt med folk i tid. Egentligen handlar det om att vi är för få i tävlingsledningen. Loppet är lite för stort nu och att dra runt allt på fem till sju personer är oss övermäktigt, säger Ted Larsson.

Hur känns det att ställa in?

– Det är tråkigt, men flera av oss kände att det gick ut över familjelivet eftersom det tog mycket tid med lång planering. Vi har startat planeringen redan i början av januari och haft träffar varannan vecka fram till loppet i juni. Sen fick vi ta semester från jobbet dagarna före loppet för att hinna frakta dit och bygga upp allt. Vi är sådana i vår grupp att ska vi göra det så ska vi göra det ordentligt och försöka att göra det bättre och bättre för varje år. I år kände vi att att vi inte hade resurser till det.

Om Vimmerbyloppet återkommer sommaren 2019 är i skrivande stund osäkert.

– Kanske, vi får se. Men vi hoppas på det, säger Ted Larsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt