Annons:

Ulfveloppet jubilerar och når fin milstolpe i helgen: ”Fantastiskt”

Södra Vi IF arrangerar den klassiska löpartävlingen Ulfveloppet för 50:e gången på söndag. Foto: Ossian Mathiasson

Ulfveloppet jubilerar och når fin milstolpe i helgen: ”Fantastiskt”

Det blir runt 100 löpare när Ulfveloppet jubilerar på söndag. Södra Vi IF:s klassiska löpartävling genomförs för 50:e gången. 
– Det är fantastiskt, säger tävlingsledaren Stefan Fredriksson. 

Annons:

Södra Vi IF bjuder in till löparfest i Södra Vi-skogarna på söndag. Den klassiska löpartävlingen Ulfveloppet fyller 50 år i år.

– Det blev inget Ulfvelopp vare sig 2020 eller 2021 på grund av coronapandemin, men vi körde DM i terränglöpning istället med tanke på att det var så få anmälda. Det är egentligen det 52:a året, men det är det 50:e Ulfveloppet, säger Stefan Fredriksson. 

"Viktigt att visa upp verksamheten"

Nytt för i år är att terräng-DM för herrar och damer, en tävling som Södra Vi IF har haft sedan 2008, skrotas på grund av för få anmälda. 

Ulfveloppet anordnas för såväl vuxna som knattar. Dagen inleds med att de allra yngsta deltagarna springer 300 meter på löparbanorna innan det är dags för de lite äldre barnen och ungdomarna att springa antingen en eller 2,5 kilometer. Därefter springer män och kvinnor sex eller tio kilometer i föreningens kuperade spår. 

– Jag tror att det är viktigt för föreningen att vi har loppet kvar i och med att vi i dagsläget inte arrangerar några friidrottstävlingar på Ulfveskog. Det är också viktigt att visa upp verksamheten och att vi gör en liten insats för folkhälsan i och med att det är ett breddlopp, säger Stefan Fredriksson. 

Precis som tidigare år lockar Ulfveloppet runt 100 löpare. 

– Det är lite drygt 100 anmälda i år och sen kommer det till lite efteranmälningar. Det kommer bli en skaplig tävling på söndag. Vi vänder oss till lokala löpare och lottar ut diverse olika priser. Loppet har rent historiskt varit mycket större än vad det är nu. Rekordet på 455 deltagare är från 1980 och det har varit runt 100 löpare de senaste åren.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt