Annons:

Engstrand blir den tolfte spelaren att lämna – här är Kalmars ersättare

Christian Engstrand lämnar Kalmar och ersätts av Blake Pietila. Foto: Bildbyrån

Engstrand blir den tolfte spelaren att lämna – här är Kalmars ersättare

I höst är det dags för Kalmar HC att ta sig an Hockeyallsvenskan för andra året i rad. Nu har man spikat målvaktsbesättningen.  Amerikanen Blake Pietila ansluter till laget. 

Annons:

Det innebär att rutinerade Christian Engstrand lämnar klubben. Han blir därmed den tolfte spelare från 2023/24 som helt säkert inte blir kvar i KHC. 

Sedan tidigare har Jonatan Stålberg lämnat för AIK och ersatts av Jacob Crespin. Han kommer kampera med Blake Pietila som värvas från AHL.

– Det ska bli riktigt skoj att börja min karriär som professionell hockeyspelare i Kalmar. Jag har bara hört bra saker om laget, staden och fansen och ser verkligen fram emot upplevelsen att spela hockey i Sverige, säger Pietila till klubbens hemsida. 

Målvaktstränaren Joni Puurula kommenterar värvningen såhär: 

– Blake Pietila har sedan vi började arbetet med rekryteringen varit överst på vår lista och vi är väldigt glada att han valde Kalmar för kommande säsong. Blake är en snabb målvakt i sina rörelser med ett bra närspel och vi har en tydlig plan för honom hur han ska ta nästa steg i sin karriär och för att vi tillsammans ska vinna matcher. Med Blake och Jacob har en vi en stark målvaktsbesättning och jag ser verkligen fram emot att få jobba med dessa två under kommande säsong! 

Annons:

Maya Haidara Bergsjö

maya.bergsjo@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt