Annons:

Kaya: ”Känns bra att få avsluta juniortiden med ett guld”

Mehmet Kaya tog sitt sjätte JSM-guld i helgen. Foto: Linus Johansson

Kaya: ”Känns bra att få avsluta juniortiden med ett guld”

Mehmet Kaya tog sitt sjätte JSM-guld – utan att gå för fullt. Därmed gjorde Vimmerbykillen precis som han hade tänkt sig på förhand.
– Det känns bra att få avsluta juniortiden med ett guld, säger Mehmet Kaya.

Annons:

– Jag går in för att ta guldet och kommer göra det som krävs för att lyckas med det. Krävs det att jag går all in så kommer jag att göra det, men om jag känner att det inte behövs så kommer det inte att bli all in. Jag kommer helt enkelt att gå efter vad de andra gör. Det är guldet jag är ute efter i första hand, inte att göra höga resultat.

Det sa Mehmet Kaya när vi träffade honom ett par dagar innan JSM i Sundsvall. Och visst gjorde Vimmerbykillen precis som han tänkt sig. Han tog 310 kilo i marklyft, 270 kilo i knäböj och 180 kilo i bänkpress. Totalen på 760 kilo var långt ifrån hans eget rekord, men också vad som krävdes för ett nytt guld.

– Jag var lite stel och seg efter bilresan till Sundsvall, men det gick bra så det är synd att klaga, säger Mehmet Kaya.

Du hade högre vikter i dig om det hade krävts?

– Ja, absolut. Jag gjorde det som krävdes för guld. Om de andra hade tagit till exempel 320 kilo i marklyft hade jag sett till att ta 330 kilo.

Tar sats mot VM

Mehmet Kaya har tävlat i sex junior-SM och har alltså vunnit samtliga. I mitten av juni väntar årets höjdpunkt i form av JVM i Helsingborg.

– De kommande dagarna kommer jag att ta det lite lugnt och låta kroppen återhämta sig. Sen är det bara att köra på igen, säger Mehmet Kaya.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt