Annons:

Gullringen lämnar SM-tävlingen i Norrland med flera medaljer

Gullringens SFK plockade hem flera medaljer under helgens SM-tävling i mete i Järvträsk. Foto: Privat

Gullringen lämnar SM-tävlingen i Norrland med flera medaljer

Flera lokala fiskare från Gullringens Sportfiskeklubb lämnar SM-tävlingen i mete i Järvträsk med medaljer.

Annons:

Det är Sportfiskarna som har arrangerat SM i traditionellt mete tillsammans med Norsjö Sportfiskeklubb under två dygn. Tävlingen har arrangerats i Järvträsk, som är en ort belägen i norra Norrland och ligger mellan Arvidsjaur och Skellefteå. Från Gullringen till Järvträsk är det en lång resa på 110 mil enkel väg.

För Gullringens SFK, som kom till start med 18 fiskare, har det varit en lyckad resa som gav flera medaljer. Frank Hjelte tog individuellt silver i klassen herrsenior och silver i lagtävlingen tillsammans med klubbkompisarna Kjell Hesselgård och Peter Hjelte. 

På juniorsidan gick det också bra för de lokala fiskarna. Oliver Hultgren fixade en individuell silvermedalj i klassen yngre herrjunior och Isak Nilsson kom trea i samma klass. Timar Mathiasson tog individuellt brons i klassen äldre herrjunior. 

I juniorklassens lagtävling kom två lag från Gullringen på pallen. Det ena laget med Isak Nilsson, August Linder och Oliver Hultgren tog silver och det andra laget med Timar Mathiasson, Alex Bexell och Edvin Johansson lade beslag om bronset. 

Vid 19.30-tiden på söndagskvällen hade fiskeklubbens två minibussar lämnat Örnsköldsvik efter ett matstopp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt