Annons:

Nu startar taekwondon upp i Vimmerby igen:

Taekwondoverksamheten startas upp i Vimmerby igen. Foto: Mostphotos/Genrebild

Nu startar taekwondon upp i Vimmerby igen: "Vill locka så många som möjligt"

I ett par år har taekwondon nästan varit helt vilande i Vimmerby. Nu ska den igång igen på allvar.
– Vi hoppas locka så många som möjligt, säger Patric Sköld.

Annons:

Nästa vecka drar passen igång igen. På tisdagar blir det teknikpass och på torsdagar är det barn- och kamppass. Det är första gången på en bra tid som det blir taekwondo i Vimmerby igen.

– Vi har haft den vilande, så vi har inte haft någon tävlingsverksamhet på två till tre år. Det har bland annat varit ombyggnation och översvämning i vår lokal. Nu har vi fått i ordning lokalen och vi har också ändrat i ledningen med instruktörerna. Jag har klivit in som sektionsansvarig för taekwondon, berättar Patric Sköld.

Tills våren är tanken att börja satsa på tävlingar igen.

– Personligen ska jag tävla redan i höst, men eleverna kommer inte vara redo för det riktigt än, så vi får satsa på våren. 

Hoppas på nybörjare

Patric Sköld hoppas att barn och ungdomar åter ska hitta till taekwondon.

– När vi drar igång igen hoppas vi på många nybörjare och några av de som varit med och tävlat tidigare. När det var som mest hade vi några hundra stycken, det var 40-50 ungar i olika grupper. Då hade vi kamplag i fighting, barngrupper och ungdomsgrupper. Nu satsar vi på att komma tillbaka.

Intresset har märkts av när det har varit vilande, säger han.

– Vi har fått en del förfrågningar kring när vi ska börja igen och om vi ska börja igen. Det finns hopp skulle jag säga. Nu ska vi försöka nå ut med det på skolor och sådär. Det är bara att hoppas att vi kan få igenom den här säsongen, locka så många som möjligt och sen få igång mer träningsverksamhet igen. 

Totalt är det fem instruktörer som arbetar med passen, som hålls i Idrottshallen. 

– Man kan säga att det är åtta år och uppåt. Hittar vi instruktörer kan det bli knattepass också, men nu har vi inte instruktörer till det. Thaiboxningen är med i samma förening och där är det två instruktörer till, så man kan säga att vi är sju stycken som driver det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt