Annons:

Halv miljard i stöd till idrottsevenemang som drabbats ekonomiskt

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 500 miljoner kronor till större idrottsevenemang som har påverkats ekonomiskt av coronaviruset. Foto: Pixabay

Halv miljard i stöd till idrottsevenemang som drabbats ekonomiskt

Sveriges regering har i dag beslutat att skjuta till ett akut stöd på en halv miljard kronor till större idrottsevenemang i Sverige som tvingas ställa in på grund av coronaviruset.

Annons:

– Det är mycket positivt att regeringen ser konsekvenserna för idrottsrörelsen och detta är ett välkommet steg som handlar specifikt om intäktsbortfall för större evenemang som ställs in. Vi förstår att det är en mycket svår tid men det är viktigt att även små ideella föreningar får det ekonomiska stöd de behöver, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet till RF:s hemsida.

Stödpaket på 500 miljoner

Det var i förrgår som Björn Ericsson lämnade in en första analys om coronavirusets ekonomiska konsekvenser för större inställda evenemang till kultur- och idrottsminister Amanda Lind. Analysen avsåg perioden 12 mars-30 april.

I dag lämnade ministern besked att man beslutat om ett stödpaket på 500 miljoner kronor.

RF ansvarar för fördelningen

Riksidrottsförbundet kommer ansvara för fördelningen av pengarna till idrottsevenemang som har drabbats av kostnader eller förluster på grund av coronaviruset.

– Vi kommer nu skyndsamt ta fram rutiner för hur pengarna ska fördelas. Ambitionen är att vi ska börja betala ut pengar så fort som möjligt till arrangörer av evenemang som varit tvungna att ställa in, säger Björn Eriksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt