Annons:

Vändningen: Lokala matcher och cuper kan genomföras

Folkhälsomyndighetens rättelse innebär att lokala matcher och cuper kan genomföras precis som vanligt. Foto: Pixabay

Vändningen: Lokala matcher och cuper kan genomföras

Folkhälsomyndigheten har gått ut med en rättelse när det gäller träningsmatcher, tävlingar och cuper. Lokala arrangemang kan genomförs som vanligt. 

Annons:

Folkhälsomyndigheten gav under onsdagen nya riktlinjer till den svenska idrottsrörelsen med anledning av coronavirusets utbrott. Deras ståndpunkt var att träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp eller ställas in och kort därpå följde både Svenska Fotbollförbundet och Riksidrottsförbundet efter och gav samma restriktioner. 

Just då var alla överens om att allt skulle skjutas upp tills Stockholms Fotbollförbund ville få ett förtydligande från Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, som sa att träningar, matcher och lokala cuper kan fortsätta så länge aktiviteterna anpassas för att minimera riskerna för smittspridning. 

Lokala arrangemang kan genomföras

Statsepidemiologen Anders Tegnell sa i en intervju med SVT Sport att man har läst det lite olika och att man kommer ut med en rättelse som öppnar för mindre arrangemang. 

Folkhälsomyndigheten presenterade på torsdagsförmiddagen nya riktlinjer för cuper, tävlingar och matcher där man ska överväga att ställa in om det innebär deltagande från andra länder eller andra delar av Sverige. Lokala arrangemang kan genomföras precis som vanligt. 

Arrangören av verksamheten ska dock ta hänsyn till råden och göra en riskbedömning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt