Annons:

Stark insats av VIBK mot allsvenskt motstånd –

Mattias Zeilon gjorde en strålande match mot Åby och noterades för två mål. Foto: Ossian Mathiasson

Stark insats av VIBK mot allsvenskt motstånd – "Ser riktigt bra ut"

Vimmerby IBK gjorde en riktigt bra match borta mot allsvenska Åby IBK på lördagseftermiddagen i en match som slutade 5-4 till hemmalaget.
– Det ser riktigt bra ut i dag, vi spelar lite mer som vi vill och har bättre inställning, säger VIBK-tränaren Michael Elmér efteråt.

Annons:

Vimmerby inledde målskyttet när Albin Adolfsson gjorde matchens första mål efter drygt fyra minuter. Åby, som huserar i Allsvenskan, vände på steken och hade 3-1 efter första perioden.

Mittperioden var VIBK:s bästa. Mattias Zeilon reducerade till 3-2 tidigt, innan Åby utökade till 4-2. Trots att VIBK spelade match i går kväll steppade man upp och gjorde två snabba mål till 4-4 genom Albin Alfonsson och Mattias Zeilon.

– De vinner första med 3-1, men vi gör ett bra resultat och kommer upp till 4-4 inför sista. Vi rullar hela matchen på tre fulla femmor och har totalt 18 spelare i spel under matchen, säger Elmér.

Nära oavgjort

Med drygt fem minuter kvar drabbades VIBK av ett matchstraff och under den efterföljande femminutersutvisningen gjorde Åby 5-4. När bara sekunder återstod av matchen, med målvakten plockad, fick VIBK frislag och power play. Det var nära, men bollen ville inte in och matchen slutade 5-4 till hemmalaget.

– I går var jag mer fundersam kring inställning och leverans. I dag levererar vi och har förstått allvaret lite mer. I går var det division 2-motstånd och i dag allsvenskt, det är två väldigt olika matcher att ladda för. Jag tycker att de som fick bänkplats i dag och petades från i går verkligen visade att de tagit till sig av kritiken. Vi gör en riktigt bra andraperiod, ligger under med 4-2 och lyckas visa bra moral och komma ifatt till 4-4. Det ska killarna ha en eloge för, säger Elmér.

Plus i VIBK till Patrik Karlsson i målet, Mattias Zeilon med två mål framåt och den bästa defensiva femman med Zeilon, Jack Fridh, Sebastian Elmér, Ricky Gustafsson och John Pettersson som spelade 2-0.

Poäng VIBK: Mattias Zeilon 2+0, Albin Alfonsson 2+0, Jonathan Green 0+2, Jack Fridh 0+1 och John Pettersson 0+1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt