Annons:

Nathalie Johansson gjorde hela sex mål för Vimmerby idag. Foto: Arkivbild

VIF BJÖD PÅ SHOW – GJORDE HELA 13 MÅL MOT BOTTENLAGET

Seriesegern känns körd – men det brydde sig inte Vimmerby om idag. Laget firade lördagen på bästa tänkbara sätt och mosade Hultsjö IF Atom med hela 13-1. Flest mål gjorde förstås Nathalie Johansson som hittade nätet hela sex gånger.
– Det var en fantastiskt bra laginsats, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Vimmerby tryckte gasen i botten direkt och Molly Levin sköt 1-0 efter tre minuter. Nathalie Johansson fyllde på med 2-0 efter nio. Strax därefter reducerade hemmalaget och det fanns väl vissa illusioner om att det skulle kunna bli en relativt jämn match vid den tidpunkten.

Några minuter senare kom verkligheten ifatt hemmalaget. Vimmerby briljerade spelmässigt och var skoningslösa i avsluten. Mellan minut 33 och 42 gick VIF från 4-1 till 9-1 och showen fortsatte i andra halvlek.

– Vi tog tag i det direkt och var påkopplade. Det var en dålig gräsplan, men det var inget som störde oss. De var inte dåliga, men vi var så pass mycket bättre. Vi hade verkligen fina kombinationer och spelar jäkligt fint från backlinjen och framåt. Det var en riktigt rolig match, säger Mikael Rinaldo som var nöjd med effektiviteten:

– Jag tycker det är starkt att hålla skärpan även om det står 9-1 i halvtid. Det är starkt att gå ut i andra och göra fyra till.

Gjorde flera fina framspelningar

Trots storsegern är hoppet om avancemang i stort sett helt borta för Vimmerby. Att seriesuveränen Tjust ska åka på två förluster i sista omgångarna är otänkbart.

– Vi fokuserar inte på det nu, men vi ska köra på ändå.

Hela Vimmerby stod för en lysande insats, men Nathalie Johanssons sex mål och Tyra Anderssons passningsspel (”hon gjorde assist till hälften av målen”) lyfts fram lite extra.

Målskyttar: Nathalie Johansson sex, Molly Levin tre, Tyra Andersson, Svea Backstad, Kajsa Gunnarsson, Nelly Passmark.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt