Annons:

TYRA STOR MATCHHJÄLTE FÖR VIF – GJORDE FYRA MÅL

Tyra Andersson gjorde en strålande insats mot Svärtinge och satte hela fyra mål. Foto: Jakob Karlsson

TYRA STOR MATCHHJÄLTE FÖR VIF – GJORDE FYRA MÅL

Vimmerby IF och målskytte brukar mestadels handla om Nathalie Johansson. Idag var det en annan lirare som klev fram. Tyra Andersson gjorde hela fyra mål när Vimmerby mosade Svärtinge med 5-2 (3-0).
– Det var väldigt roligt, säger målskytten.

Annons:

Genom en lysande första halvlek grundlade Vimmerby segern hemma mot Svärtinge. Defensivt styrde Molly Levin backlinjen och framåt visade Vimmerby upp ett tryggt passningsspel.

Målen kom ett efter ett och det var riktiga läckerbitar där VIF rullade ut bortaförsvaret. Frida Pöder öppnade målskyttet efter 17 minuter – men därefter tog Tyra Andersson över showen och satte fyra raka mål, två i första halvlek och två inom loppet av ett par minuter kort in på andra.

– Det var en väldigt rolig match och kul att vinna. Laget spelade väldigt bra och det kändes som att vi lyckades. Vi krigar tills bollen är död och visade stor vilja. Jag tror det kan bli en väldigt bra säsong om vi spelar såhär, vi siktar på toppen, säger Tyra Andersson.

Hur ser du på dina mål?

– Det var väldigt skönt att göra mål, några var returer och sedan kommer jag inte ihåg riktigt. Något mål brukar jag göra, men fyra är inte så vanligt.

"Spelade väldigt fin fotboll" 

Efter Anderssons 5-0-mål var matchen förstås helt avgjord. Svärtinge jämnade ut spelet och reducerade två gånger om. VIF-segern var dock aldrig hotad och helt rättvis.

Tränaren Mikael Rinaldo var nöjd:

– Vi låg väldigt bra i backlinjen och jobbade jäkligt bra tillsammans. Vi tog tag i det och spelade väldigt fin fotboll i första, det var väldigt fina mål. I andra blir det lite avslaget efter 5-0 och det blir inte samma intensitet. De gjorde två snygga mål och det bjuder vi på idag, säger Rinaldo.

Att flytta upp Tyra Andersson som forward gav maximal utdelning.

– Det är fantastiskt att hon gör fyra mål. Vi har spelat henne som ytter innan, men nu fick hon chansen på topp och den tog hon. Hon är en jäkla målskytt och är på rätt ställe hela tiden, säger Rinaldo.

Hela laget får beröm där Tyra Andersson och Molly Levin hyllas lite extra. Segern var Vimmerbys andra raka i seriespelet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt