TVÅ SVITER BRÖTS - DSK SKRÄLLDE PÅ NYTT I DERBYT

Rickard Thuresson i kamp med Dzenan Hrnic i derbyt på Arena Ceos. Djursdala tog en överraskande poäng mot storfavoriten Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Favorittippade Vimmerby IF mot nederlagstippade Djursdala SK. Då bröts två sviter. Detta efter att DSK kvitterat till 2-2 i den 78:e minuten - och plockat en ny skrällpoäng i division fyra.

Inför fredagens derby på Arena Ceos stod Vimmerby IF som väntat på full pott efter tre omgångar. Desto mer oväntat då att Djursdala SK också hade spelat in tre segrar på lika många försök.

VIF hade som väntat ett rejält bollinnehav, men hade långa stunder i den första halvleken ändå svårt att forcera ett smart spelande Djursdala.

De flesta i den månghövdade derbypubliken satt, eller stod, väl ändå och väntade på ett hemmamål - och det hade inte alls varit orättvist. Målet uteblev dock och istället var det gästande DSK som spräckte målnollan i matchen när den tidigare VIF-spelaren Markus Ahl satte dit 0-1 bakom VIF-keepern Gustaf Johansson.

Viktig kvittering

En kalldusch för hemmalaget, förstås. Vimmerby fick dock till en mycket viktig kvittering strax innan halvtid. Detta när Joakim Storm frispelades och ensam med DSK:s målvakt Oskar Eriksson gjorde han inget misstag.

Inför den andra halvleken var känslan att VIF trots ett oavgjort resultat hade greppet och det bästa läget att spela hem samtliga tre poäng.

Den känslan förstärktes när 16-årige Pontus Kägo Bragsjö gjorde 2-1 när den andra halvleken bara var tre minuter gammal.

Rött kort

Vimmerby gick mot sin fjärde raka seger i inledningen av division fyra. Skrällgänget Djursdala ville dock annat och i den 78:e minuten kom kvitteringen till 2-2 genom Markus Ahl.

Avslutningen av matchen var mest ett ställningskrig och till slut var det två sviter som bröts i och med att matchen slutade just 2-2.

Värt att notera är att Vimmerbys Knut Gunnarsson drog på sig sitt andra gula kort i slutskedet av matchen och därmed fick lämna planen.

Både Vimmerby och Djursdala står nu på tio poäng efter fyra spelade matcher.