Annons:

JUST NU: DJURSDALAS DRÖMVÄRVNING ÄR I HAMN

Markus Ahl lämnar Vimmerby IF för spel i moderklubben Djursdala SK. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DJURSDALAS DRÖMVÄRVNING ÄR I HAMN

Djursdala SK:s drömvärvning är i hamn. Markus Ahl återvänder till moderklubben som han inte har spelat för sedan 2008.
– Det känns rätt att ta beslutet, säger Markus Ahl. 

Annons:

Markus Ahl har flera gånger nämnt att han ska återvända till Djursdala SK. Nu blir övergången från Vimmerby IF till moderklubben Djursdala SK verklighet. När Dagens Vimmerby pratade med honom för några veckor sedan sa Ahl att DSK ligger bäst till. 

– Jag har bestämt mig för spel i Djursdala. Det känns skönt, då behöver man inte tänka så mycket mer på det. Jag hade mer eller mindre bestämt mig för Djursdala hela året men när det väl var dags att fatta beslutet så var det inte så lätt. Det var svårare än vad jag trodde. Det ska bli kul att spela i Djursdala igen, säger Markus Ahl. 

"Kan bidra med min kämpaglöd"

Den centrale och hårt arbetande mittfältaren Markus Ahl har varit en av VIF:s bästa spelare under flera raka säsonger och burit lagkaptensbindeln. Moderklubben Djursdala har han inte representerat sedan övergången till Gullringen hösten 2008.

– Jag har alltid sagt att jag ska gå tillbaka till moderklubben och någon gång är det dags. Jag känner inte riktigt att jag har motivationen och ambitionen till att spela högre upp. Det ska bli kul att spela med många av mina kompisar i Djursdala igen nu när jag trappar ner. Det är några år sedan jag spelade på Dalavallen, säger Markus Ahl. 

Vad har du för mål med nästa säsong?

– Jag ska nog inte ha så mycket mål utan ta det som det kommer och kanske prioritera lite annat runt omkring fotbollen. Jag sätter inga riktiga krav men när jag väl är på plats så vill jag ställa krav. Jag kan bidra med min kämpaglöd, det är min främsta egenskap. 

"Kommer lyfta alla"

Simon Henriksson, i DSK:s sportgrupp är nöjd över att Ahl återvänder till DSK.

"Det är naturligtvis en jätteglad nyhet för oss. Vi har velat ha hem Markus i flera år och nu blir det verklighet. Han kommer betyda jättemycket för klubben med sina spetsegenskaper som spelare och ledaregenskaper därtill. Han är en jättebra person som kommer lyfta alla", säger Simon Henriksson till klubbens Facebooksida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt