Annons:

David Lindgren ger sin syn på rasismanklagelserna i samband med helgens match mellan Vimmerby IF och Tenhults IF där gästerna vägrade att slutföra matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Matchen avbröts efter rasismanklagelser: "Bara de som vet vad som hände"

Tenhults IF stormade av planen och valde att avbryta lördagens match mot Vimmerby IF efter misstankar om rasism.
– Det verkar ha varit en incident mellan två spelare där de har olika bild om vad som har sagts och gjorts, säger VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren. 

Annons:

Tenhult lämnade planen i division 4-mötet mot Vimmerby då de menar att en av deras spelare har fått ta emot en rasistisk kommentar från en spelare i Vimmerby. Det slutade med att matchen avbröts och aldrig återupptogs. Matchen varade i 35 minuter och då hade lagen gjort varsitt mål. 

– Det är såklart tråkigt och något som man aldrig har varit med om tidigare, att en match har blivit avbruten, säger David Lindgren. 

"Ord står mot ord"

David Lindgren var inte på plats under lördagens match men kopplades in i ett tidigt skede. 

– När jag nåddes av informationen pratade jag med ”PG” (Patrik Gunnarsson), kapten Thure (Rickard Thuresson) och spelaren som pekades ut för att ha sagt något. Jag kände att jag ville ha en bild av vad som hade hänt och kände mig lugnare efter samtalen då allt hade hanterats på ett bra sätt. Det verkar ha varit en incident mellan två spelare där de har olika bild om vad som har sagts och gjorts. 

Hur ser du på att Tenhults spelare stormar av planen efter misstankar om rasism?

– Vår spelare ska ha ha sagt det som har skrivits i media. Det är jättetråkigt om han har uppfattat det som något kränkande. 

Varför litar ni på er spelare, och inte på Tenhults spelare?

– För det första känner jag inte den här spelaren och har inte pratat med honom. Det är bara de två berörda spelarna som vet vad som hände och vad som sades. De kan inte veta sinsemellan hur det uppfattades av den andra. Vår spelare har slängt ut sig något som deras spelare har uppfattat som rasistiskt, vilket vår spelare absolut inte har sagt, menat eller står för. 

Vad händer nu?

– Domaren har skickat sin bild av vad som har hänt och det är precis så som spelare och ledare kring matchen har uppfattat händelseförloppet. Frågan är vad som händer nu och vad konsekvensen blir. Det är upp till disciplinnämnden att ta beslut om det. Vi ser att domarens beskrivning av händelseförloppet är det korrekta. Ingen annan spelare i Tenhult eller Vimmerby har hört något rasistiskt så ord står mot ord. 

"Bör kunna prata med varandra"

David Lindgren var under söndagen i kontakt med en ledare i Tenhult. 

– Jag vill höra deras version. Det har varit en bra kommunikation och jag har sagt att vår spelare är öppen för att komma i kontakt med deras spelare och reda ut eventuella missförstånd. Det är viktigt att de får prata och ge sina versioner av vad som hände och förhoppningsvis släppa det och gå vidare. Vår spelare blir utpekad för något som han inte känner bekväm med och deras spelare känner att han har blivit utsatt för något. Det är två vuxna människor som bör kunna prata med varandra. 

Ni har hyllats för ert värdegrundsarbete, hur tror du att denna händelse kommer påverka bilden av er?

– Det är jättetråkigt att nämnas i de här sammanhangen. Oavsett vad som har hänt, som ingen av oss vet, så är det tråkigt. Det är få föreningar som jobbar så aktivt och förebyggande för människors lika värde och att alla ska ha en plats i idrottslivet. Tråkigt om sådana incidenter förändrar bilden, vilket jag inte tror. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt