Annons:

Patrik Gunnarsson ser fram emot kvällens derby mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

"PG" sätter press på Gullringen inför derbyt: "De har kniven mot strupen"

4–2-segern mot serieledaren Tranås FF var moralstärkande. Nu väntar toppmöte och derby mot kommunrivalen Gullringens GoIF.

– Vi sätter press på dem och de sätter press på oss. Det är så det är när det blir derby, säger Vimmebytränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Det har gått en vecka sedan Vimmerby IF lyckades besegra dittills obesegrade Tranås FF med 4–2 efter dramatik på bortaplan. 

– När man vinner i Tranås går man inte till träningen på måndagen och känner att man behöver göra så mycket förändringar. Det man ser är positivitet och man försöker bygga så mycket som möjligt kring det, säger Patrik Gunnarsson, tränare i Vimmerby.

Nu får Vimmerby ladda om och göra sig redo för ett nytt toppmöte mot tredjeplacerade Gullringens GoIF. I och med att VIF har tilldömts segern i den avbrutna matchen mot Tenhult ligger laget fem poäng före Gullringen inför kvällens drabbning. 

– Det blir precis som förra veckan mot Tranås en tuff och rolig match. Vi får se det som möjligheter istället för press. Vi ligger bra till och Gullringen är också med så det är en fajt om poängen. Vi är med i toppen och vet att vi måste prestera i varje match. Det går inte att göra halvdana prestationer. Vi kommer fortsätta trumma på med vårt offensiva spel, säger Patrik Gunnarsson.

"Kan vrida och vända på favoritskap"

Karlo Goranci lägger över favoritskapet på Vimmerby och Patrik Gunnarsson på Gullringen. 

– Givetvis sätter de oss som favoriter och vi kan tycka att de har lite kniven mot strupen om de ska vara med i toppen. Man kan vända och vrida på favoritskap, sen när det väl är match så är det upp till spelarna att avgöra.

Vad tror du att det blir för typ av match?

– En match med rätt så mycket kamp, inställningen och kampen är det som kommer avgöra. DSK kämpade och gav mer än oss och fick ett oavgjort resultat när vi mötte varandra i våras. Gullringen kommer ge sitt yttersta för att knipa poäng.

Det lär med stor sannolikhet bli hundratals åskådare som ser kvällens derby på Arena Ceos. 

– Jag hoppas att det ska bli en bra match och att det publikmässigt kan komma upp mot i alla fall 500 personer.  

"Får se det när vi träffar varandra"

Vad Vimmerby kommer med för lag till kvällens derby vill inte Gunnarsson dela med sig av. 

– Jag utgår från att de vet vad vi har för lag så de får se det när vi träffar varandra i kväll. Vi kommer med i stort sett samma trupp som vi mönstrade i Tranås. Vi mönstrar alltid den bästa truppen och då ingår någon frånvaro hit och dit. Det har varit en vecka med lite skavanker och sjukdomar. 

Nyförvärvet Mojeb Abdul Majed har inte hunnit bli spelklar och var dessutom inte aktuell för just denna match. Försvararen Ludwig Strömbom är tillbaka i träning efter att ha varit skadad i ett och ett halvt år. 

– Går allting bra så kan ”Ludde” vara tillbaka i spel om två veckor. Han ser bra ut på träningarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt