Annons:

VIF kan få fira serieseger på Gullemon – mittbacken tillbaka i truppen

Vimmerby IF vann mot Tranås FF med 2–1 förra veckan och kan säkra uppflyttningen till division 3 vid minst en poäng i fredagens derby mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

VIF kan få fira serieseger på Gullemon – mittbacken tillbaka i truppen

Vimmerby IF:s dröm om division 3 håller på att slå in. Vid minst en poäng mot rivalen Gullringen är avancemanget i hamn. 

– Jag känner mig rätt så avslappnad och vi har ingen jättepress på oss, säger Vimmerbytränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Vimmerby IF är på god väg att ta klivet upp i division 3 efter tre säsonger i division 4. 

Med nio poäng kvar att spela om ligger VIF sju poäng före jagande Gullringens GoIF och det är med andra ord mycket som talar för att klubben förvaltar det gyllene läget. 

Frågan är om toppstriden avgörs på fredagskvällen. Om Vimmerby tar minst en poäng mot Gullringen är seriesegern klar och glädjescener lär bryta ut på Gullemon. 

VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson tar fredagskvällens seriefinal och eventuella avgörande med ro. 

– Jag känner att vi kan vara rätt så avslappnade i vårt spel och åka till Gullemon för att försöka göra en så bra match som möjligt. Vi har ändå spelat till oss den här chansen och ser möjligheterna. Det är inte ofta den här chansen kommer med att Vimmerby är etta och Gullringen tvåa och ska slåss om seriesegern. Det är trots allt seriesegern vi slåss om och inget är klart. Man kan sätta mer press på Gullringen som verkligen har kniven mot strupen, säger Patrik Gunnarsson. 

"Har inget bättre läge"

Vimmerby har ett jättebra läge till att avgöra toppstriden och ligger sju poäng före med tre matcher kvar att spela.

– Det är ett tacksamt läge vi har. Vi har nästan spelat en hel säsong och skapat oss den här luckan. Det känns som att vi hela tiden har gjort det vi ska och fått det att funka bra trots en höst med mycket pusslande på grund av skador, sjukdomar och avstängningar. 

Du känner ingen press alls?

– Givetvis vill man åka till Gullringen och vinna, det är solklart. Många av oss är vinnarskallar och vi har ett jättebra läge att åka dit och vinna. Det blir ingen vanlig match i och med att klubbarna är så pass nära och tajta och att många spelare har mött varandra och spelat ihop. 

Vad talar till er fördel? 

– Det är jämnt mellan lagen, men vår fördel är väl att vi leder med sju poäng, sitter i förarsätet och har gjort det under större delen säsongen. De har inte lyckats knapra in på oss som de hade hoppats på. 

Gunnarsson tror att det blir en förhållandevis tillknäppt match, i alla fall i inledningen av drabbningen. 

– Det blir nog inte så mycket chanser så det gäller att vara effektiv och ha stolpe in i de här matcherna. Första målet är alltid viktigt och kommer prägla matchen rätt så mycket. Det blir en tuffare match i och med att det är gräs och kommer suga i benen. Det är till fördel för dem, men de fina möjligheterna vi har med att åka dit och spela avslappnat hoppas jag ska väga över till vår fördel. 

Gunnarsson tillbaka i truppen

Mittbacken Ilhan Jejna är avstängd och Knut Gunnarsson, mittbacken som har missat flera av de senaste matcherna på grund av skada, är redo för spel. Vimmerby kommer till spel med i stort sett samma trupp som senast. 

Fredagskvällens seriefinal har alla möjligheter att bli en publikfest.

– Det vore trevligt med 700–800 åskådare. Det är fredag och ingen annan match i lokalområdet som stör. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt