Annons:

Kenty krossade VIF på nytt i toppmötet:

VIF blev helt överkört av Kenty på lördagen. Foto: Simon Henriksson

Kenty krossade VIF på nytt i toppmötet: "Bara att gå vidare"

3-8 på bortaplan. 0-8 på hemmaplan. Vimmerby IF har inte skuggan av en chans mot BK Kenty.
– Det är bara att släppa och gå vidare, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Nej, Vimmerby IF räcker inte till mot seriesuveränen BK Kenty. Linköpingslaget är i en helt egen klass i division 2 och gjorde processen kort med VIF på lördagen.

Vårmötet slutade 8-3 till Kenty och serieettan vann på Ceosvallens konstgräs med ofattbara 8-0 i det som skulle vara ett toppmöte.

– Det är ett jättebra lag vi möter. Kenty är otroligt tunga och har några spetsspelare. Det är ett division 1-lag vi möter och det är inte mycket att säga om. Det blir några mål för mycket, men det sägs ju att bra lag har tur. Det är en del tilltrasslade situationer där bollen hamnar framför dem, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

"Mycket felpass"

Vimmerby, utan bland annat avstängda Nathalie Johansson, hade absolut ingenting att sätta emot och hamnade tidigt i underläge.

– Vi börjar inte alls bra. Vi hade en mer defensiv uppställning med 4-5-1, men missade alldeles för mycket i första halvlek. Det var alldeles för mycket felpass och vi fick aldrig tag i dem.

I den andra halvleken skärpte hemmalaget till sig en aning.

– Vi kommer ut ganska bra första kvarten, men sedan får de något mål till och då blir det lite virrigt.

Ingen idé att överanalysera

Mikael Rinaldo såg ingen poäng i att överanalysera förnedringen.

– Det är ingen bra genomförd match, men vi kämpar i alla fall hela vägen och viker inte ned oss. Det är ett ganska enkelt val att bara släppa den här matchen och gå vidare. 

Kenty har nu 16-3 på tabelltvåan på de två matcherna mellan lagen.

– Det är för stora siffror och ska inte behöva bli så pass stora siffror. Var inte riktigt påkopplade och hade en del tongivande spelare borta. Vi hade inte riktigt rätt förutsättningar, men vi krigar i alla fall. Det är bara att gå vidare och inte älta det här på något sätt. Det är inte den här matchen vi behöver vinna.

Efter 0-8 ska förstås ingen lyftas fram.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt