Annons:

Goranci efter blytunga avslutningen:

Gullringen föll tungt borta mot Tranås. Foto: Simon Henriksson

Goranci efter blytunga avslutningen: "Inget är över"

Gullringens GoIF saknade sju startspelare. Ändå stod man upp bra i 80 minuter mot Tranås FF.
– 5-1 speglar inte matchen. 2-1 hade gjort det, säger avstängde tränaren Karlo Goranci.

Annons:

Nu ser det mörkt ut för att nå kvalplatsen för Gullringen. Den hyperviktiga matchen borta mot Tranås FF, där Gullringen saknade sju startspelare, började väldigt bra för gästerna. 

Marcus Oskarsson Johansson stötte in 1-0 för gulsvart efter ett inlägg från Victor Okeji. I det läget behövde Tranås göra två mål för att hindra Gullringen från att försätta sig i ett kanonläge i kampen om en kvalplats.

Ledningen för gästerna höll sig också hela vägen till halvtid.

– Vi får en bra start och ett fint mål. Sedan faller vi tillbaka lite, men de får lite tryck på oss när vi spelar rakt in i gapet på dem. Det är lite brist på kunskap, teknik och lite naivitet ibland. Men de skapar inte jättemycket på oss, säger spelande tränaren Karlo Goranci, som fick följa matchen från åskådarplats.

"Lite en del av processen"

Gullringen hade nog en bra känsla i paus, men Tranås hittade ett kvitteringsmål bara minuter in på andra halvlek. En Gullringsspelare var sist på bollen. Efter cirka en timmes spel hade Tranås också vänt på matchen och ledde med 2-1.

– När det stod 2-1 var det fortfarande ett okej resultat för oss. Det var sex måls skillnad och de ville försvara sin ledning. Vi fick rulla lite mer, men deras 3-1-mål var det värsta, säger Goranci och beskriver vad han åsyftar:

– Vi är fyra mot en i den situationen, men låter bollen studsa och låter sedan deras spelare vara först på den och det är inte tillräckligt bra. 

4-1 kom sedan på straff i slutminuterna och även 5-1 kom i slutsekunderna.

– Det är lite en del av processen med unga spelare. Man vill vinna tillbaka bollen och man vill jaga mål fast det inte behövs. 

"Kan inte klandra dem"

Tranås är nu förbi Gullringen på målskillnad inför slutomgången. Då möter Tranås Stensjön på bortaplan samtidigt som Gullringen har jumbon Örserum hemma på Gullemon.

– Inget är över. Tranås måste fortfarande vinna mot Stensjön och självklart måste vi också vinna. Nu har de medvind, men kört är det inte. Jag tycker inte att 5-1 speglar matchen. 2-1 hade gjort det, för de vinner rättvist. 

Vad tänker du om insatsen sett till att ni har så många borta?

– Det är egentligen bara sista tio, annars är jag imponerad. Jag kan inte klandra dem, vi gör det jättebra i 80 minuter. 

Målvakten Petter Gustafsson åkte på en tuff smäll i första halvlek, men spelade klart matchen.

– Jag mår sådär. Jag vet faktiskt inte, det känns lite konstigt, säger han.

Ska du kolla upp det nu direkt?

– Det vore nog smartast kanske.

Många gjorde starka insatser, men mittbacken Felix Johansson stack ut mest. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt