Annons:

Gullringen ställer in cupmötet efter tv-inslaget:

Gullringens GoIF ställer in morgondagens cupmatch mot IFK Västervik då de anser att Bökensveds konstgräsplan är för dålig. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen ställer in cupmötet efter tv-inslaget: "Skaderisken är för stor"

Gullringens GoIF:s säsongsinledning har varit strulig med framskjutna premiärer. Nu ställs morgondagens cupmatch mot IFK Västervik in. 
– Vi anser att skaderisken är för stor att spela konstgräset i Västervik, säger tränaren Patrik Wärnehall. 

Annons:

Gullringens GoIF:s två första seriematcher har skjutits på framtiden och nu blir det ingen cupmatch mot IFK Västervik på onsdagskvällen. Anledningen är att Gullringen vägrar att spela på konstgräsplanen i Västervik efter att ha tagit del av SVT Nyheter Smålands reportage om den trasiga och dåliga planen. 

Division 4-laget anser att planen är ospelbar och skaderisken för hög. 

– Vi pratade igenom saken och har försökt på alla möjliga sätt att få matchen att spelas någon annanstans utan att lyckas med det. Vi har även haft en bra dialog med IFK Västervik, domare och förbund om saken. Ingen av våra spelare ville spela på den planen på grund av skaderisken och då kan vi inte chansa att spela matchen där, säger Patrik Wärnehall. 

Seriepremiär på lördag

För första gången på många år anmälde sig Gullringen till Toyota Cup, men det blev ingen match i cupen. IFK Västervik kommer tilldömas segern och avancera till nästa cupomgång- 

– Vi har varit i kontakt med Västerviks kommuns idrotts- och fritidsstrateg Anders Östlund för att hitta en annan plan men det finns ingen annan plan i Västerviks kommun att erbjuda än Bökensveds konstgräs. Vi känner att det är dumt att åka dit och riskera skador på en dålig plan, säger Wärnehall. 

Gullringen får istället ladda om för lördagens seriepremiär hemma mot Malmbäcks IF. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt