Annons:

Seriepremiär i division 4 väntar – Gullringen vill nå toppen i tuff serie

Gullringen och IFK Västervik möts i division 4-premiären på onsdagskvällen. Foto: Jakob Karlsson

Seriepremiär i division 4 väntar – Gullringen vill nå toppen i tuff serie

I morgon kväll drar det lokala seriespelet i fotboll igång. IFK Västervik gästas av Gullringens GoIF i division 4-premiären. 
– Att bara mala på utan att ha några matcher har varit jobbigt. Det ska bli skönt att det drar igång, säger Fredrik Walfredsson, huvudtränare i IFK Västervik. 

Annons:

Nu kan det spelas fotboll i Sverige igen. Allsvenskan och superettan har dragit igång och i kväll är det seriepremiär mellan IFK Västervik och Gullringens GoIF i division 4. 

– Äntligen är vad jag tycker personligen och jag är rätt säker på att spelarna känner likadant, säger Fredrik Walfredsson. 

Tränaren Fredrik Walfredsson berättar att flera hemvändare har förstärkt truppen under våren och sett till att konkurrensen hårdnar inför morgondagens premiär. 

– Vi har Nils (Alfonsson) och Adam (Grönqvist) borta på grund av skador och jag vet inte när vi kan få nytta av dem. Samtidigt så har vi tur som har fått in flera spelare på sistone som spelar i morgon, säger Fredrik Walfredsson.

"KV" in på mitten

Hans söner, Karl-Victor Söderquist och Nils Söderquist, samt Albin Golalic, som har bott i Västervik och tränat med IFK under våren, är med från start mot Gullringen. Bröderna Söderquist gör sin första seriematch tillsammans och bildar innermittfält med Mathias Svensson. 

– Jag tycker att vår startelva är lika bra som förra årets elva. Det är dock mycket som är nytt så det gör det lite osäkert och vi måste ge det lite tid, säger Walfredssson. 

Vad tror du om matchen mot Gullringen?

– Gullringen är ett lag för toppen och de själva har sådan målsättning. Vi går in för att störa dem och ta så mycket poäng som vi kan. Det brukar vara tuffa matcher. Jag hoppas att vi kan bjuda upp i morgon, säger han. 

Vann genrepet med 10–0

Daniel Ohlsson går in på sin tredje raka säsong som huvudtränare i Gullringen och är förväntansfulla inför årets sena seriepremiär.

– Det ska bli kul och känns bra att vi kan komma igång, säger Daniel Ohlsson.   

Hur är formen i ditt Gullringen?

– Jag tycker att vi fick ett bra genrep mot Boston. Vi höll nollan och fick göra ett par baljor framåt så det var inget snack om saken. Vi visste att vi skulle ha ett stort bollinnehav men jag trodde väl inte att det skulle bli 10­–0 på förhand, säger Ohlsson och fortsätter:

– Under den senaste månaden har vi steppat upp för att komma in i det lite mer och öka intensiteten och farten i allt vi gör. 

"Motivationen ska finnas där"

Gullringen har siktet inställt på en ny toppstrid i division 4 där det finns gott om lag som har samma målsättning. 

– Med tanke på att det är en enkelserie så är varje match värd oerhört mycket. Man får inte tappa några onödiga poäng. Vi har hamnat i en tuff serie med många bra lag, tre lag från division 3 och lag som var i serien förra året och gjorde bra ifrån sig. Jag har svårt att tänka mig att något lag kommer dra ifrån, säger Daniel Ohlsson. 

Vad förväntar du dig för matchbild för Västervik?

– Jag hoppas att vi kan spela ut vårt register. Motivationen ska verkligen finnas där, annars är det något som är fel. 

Gullringen har alla spelare tillgängliga förutom Erik Lindblad, som är sjuk. 

Fakta

IFK Västerviks trupp: Andreas Ohlsson, Steve Johansson, Shikar Said, Johan Sandqvist, Johnnie Johansson, Karl-Viktor Söderquist, Nils Söderquist, Mathias Svensson, Awet Shambel Habtu, Albin Gollalic, Oscar Ring, Aleksandar Vujaklija, Viktor Adolfsson, David Mellberg, Fabian Ring och Max Ernstson.

Gullringens trupp: Marcin Muszka, Alexander Swartz, Ola Lindblom, Ted Åström Åberg, Martin Höglind Stridell, Anwar Ismail, Martin Johansson, Haris Dreco, Jesper Wärnehall, Albin Gustafsson, Olle Eriksson, Erik Ståhlgren, Sebastian Swartz, Rasmus Bexell, Melker Johansson och Rasmus Stahlin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt