Annons:

Nu ställs Engström mot moderklubben:

Malin Engström ska nu ställas mot moderklubben Vimmerby IF. Foto: Arkivbild

Nu ställs Engström mot moderklubben: "Lite känslosamt"

Hon är fostrad i Vimmerby IF. Nu ställs Malin Engström med kaptensbindeln på armen mot moderklubben med Tjust IF FF.
– Det blir känslosamt. Mitt hjärta slår väldigt hårt för Vimmerby, säger hon.

Annons:

Under lördagen är det dags för ett hett derby mellan Tjust IF FF och Vimmerby IF. För Malin Engström, lagkapten i Tjust, blir det speciellt när hon ställs mot sin moderklubb. Hon gjorde det även för två år sedan.

– Det är lite nervöst att möta sina moderklubb och det kommer bli lite känslosamt. Mitt hjärta slår väldigt hårt för Vimmerby. Det slår hårt för Tjust nu också, men klart att det blir lite extra känslosamt. Jag vet vad Vimmerby går för, säger Malin Engström.

Den hårdföra spelaren ser förstås också fram emot matchen.

– Det ska bli kul. Jag brukar kolla deras uppställning och en tredjedel är fortfarande kvar från min tid. "Natta" (Nathalie Johansson, reds.anm) är jämnåriga och jag har spelat med några andra också. Det är när de börjar bli födda efter millenieskiftet som det blir svårt, säger hon och skrattar.

"Mer resurser i Vimmerby"

Engström är nu inne på sin tredje säsong i Tjusts röda dress och bär också kaptensbindeln.

– Jag är lite chockad över min inledning, men jag har vuxit både som indvid och spelare tillsammans med laget. Som kapten får jag ta ansvar och det ligger mycket på mina axlar. Ska det vara så ska det vara rejält är min inställning. Jag är smickrad över att jag får mycket beröm och det är bara att tacka och buga för det. Jag har fått en del rutin och erfarenhet.

Tjust hade en jobbig säsong i division 1 förra året, men i år förväntar sig många att laget ska vara i toppen av division 2.

– Det är kul om många tror på oss och vi har dragit en hel del lärdomar från förra säsongen. Det var riktigt tufft i ettan, men det var bra lärdomar för oss.

Hur ser du på styrkeförhållandena mellan lagen?

– I grund och botten finns det mer resurser i Vimmerby. Det är en etablerad och stor förening, samtidigt som Tjust är en ganska liten klubb som växer. Vårt mål är väl först och främst att etablera oss i tvåan, men vi har en bredare trupp i år än förra året. Det är verkligen konkurrens om platserna. 

Ser du att ni går in som favoriter till derbyt?

– Det är svårt att säga. Det gäller att hela laget går in med lika mycket vilja. På papperet tycker jag nog att det är ganska jämnt, men jag tror på oss, det gör jag.

Behöver tända till från start

Tjust har haft en del bekymmer i början av matcherna under säsongsinledningen.

– Det handlar om att tänka till direkt på matcherna. Man måste vilja det här till 100 procent allihop tillsammans. Senast krävdes det att vi hamnade i underläge för att vi skulle tända till och vi behöver sluta att sätta oss själva i kniviga situationer. Det är ju ingen skillnad i rutiner eller förberedelserna inför matcherna, så mycket handlar nog om den mentala biten. 

Att Tjust behöver se upp med VIF:s skyttedrottning Nathalie Johansson är förstås helt givet.

– Alla vet vad hon går för och hon är en fantastisk spelare. För att stoppa henne gäller det att hon aldrig får bollen eller att hon i alla fall inte får vända med boll. För oss gäller det att vara på tårna. Vi ska ha respekt, men inte för stor respekt. I slutändan är det den med mest vilja och den som springer mest som vinner.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt