VIF VANN STORT I VIKTIGA BOTTENMÖTET

Vimmerby IF tog en klar seger mot Hvetlanda GIF på fredagskvällen. Foto: Simon Henriksson

En tidig sexpoängsmatch. Då körde Vimmerby IF över Hvetlanda GIF och vann med hela 5-0 (2-0).

Vimmerby hade sju poäng och Hvetlanda sex pinnar. Det var förutsättningarna inför matchen på Ceos nylagda konstgräsmatta. VIF fick en riktig drömstart på matchen och tilldömdes en straff redan efter tre minuters spel.

Haris Dreco gjorde inget misstag och satte 1-0. Mot slutet av halvleken gjorde Rickard Thuresson 2-0 för hemmalaget och fixade en viktig tvåmålsledning innan paus.

I den andra halvleken fortsatte Vimmerby att dominera händelserna på planen. Inom en tiominutersperiod mellan matchminut 58 och 68 gick VIF från 2-0 till 5-0.

Där avgjorde man matchen helt och säkrade de tre poängen. Målskyttar i andra halvlek var Rickard Thuresson, Mojeb Abdul Majed och Haris Dreco.

Mer om VIF:s viktiga trepoängare kommer senare.