Annons:

VIF TAPPADE 2-0 MOT TUFFT JÖNKÖPING

Julia Rosin slet hårt för Vimmerby borta mot Jönköping Södra. Foto: Ossian Mathiasson

VIF TAPPADE 2-0 MOT TUFFT JÖNKÖPING

2-0 efter en halvtimme – men efter 90 minuter ska Vimmerby ändå vara nöjt med en poäng. Ett fysiskt spelande Jönköping Södra var närmast segern.
– De fick oss nästan lite rädda, säger Pierre Brorsson.

Annons:

Vimmerby, som fick klara sig utan skadade stjärnan Nathalie Johansson, fick en drömstart på kvällsmatchen i Jönköping. 1-0 kom genom ett självmål efter ett par minuter och efter en halvtimme utökade Emmy Karlsson med tvåan.

Trots 2-0 tappade Vimmerby initiativet. Jönköping Södra ökade trycket och gick in stenhårt i duellerna.

– Det var tufft idag. De spelade väldigt fysiskt. De tryckte på riktigt rejält och fullföljde efter att vi spelade ifrån oss bollen.

Var det fult?

– Jag tycker att det var på gränsen. Vi fick några gula för att vi reagerade, men inte de när vi blev översprungna. De fick oss nästan lite rädda, men vi borde ha stått upp bättre.

 "Gör det förbaskat bra"

J-Södra hade mängder med chanser i andra och 2-2 kom först med fem minuter kvar av matchen. Tungt för Vimmerby – men också rättvist.

– I första börjar vi bäst helt klart, då spelar vi väldigt bra. Sista kvarten kommer de in i det och i andra har vi väldigt svårt och de hade många chanser. Vi fick försvara oss riktigt ordentligt och de hade mer chanser. Det är på gränsen till att vi ska vara glada för 2-2 och jag tycker att det är starkt att klara att stå emot. Backlinjen gör det förbaskat bra. Vi kom inte upp riktigt och fick inte fast bollen.

Backlinjen och Julia Rosin plussas. Tabellen hittar du här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt