Annons:

VIF värvar från DSK – men tappar mittfältare till Storebro

Det händer grejer i Vimmerby IF just nu. Division 3-klubben värvar Jonatan Stridh från Djursdala SK och tappar Hampus Carlsson till Storebro IF. Foto: Ossian Mathiasson

VIF värvar från DSK – men tappar mittfältare till Storebro

Vimmerby IF både värvar och tappar spelare. Jonatan Stridh, 31, lämnar division 5-laget Djursdala SK för att testa lyckan i division 3. Samtidigt försvinner Hampus Carlsson till division 5-jumbon Storebro IF. 

Annons:

Vimmerby IF hade ett gemensamt träningspass på Arena Ceos på söndagskvällen och då dök ett välbekant ansikte upp. Djursdala SK-spelaren Jonatan Stridh, tidigare Carlson, kom till anläggningen med ett par fotbollsskor i handen och tränade division 3-klubben. 

Nu kan vår tidning berätta att Jonatan Stridh är klar för Vimmerby IF. Han har tillhört Djursdala SK de senaste säsongerna och det har blivit sporadiskt med speltid. 

– Det är väldigt nytt. Han har hört av sig och var sugen på att komma igång och träna fotboll. Vår förhoppning är att allt ska funka bra och att han ska komma igång och förhoppningsvis vara med och konkurrera om en startplats, säger Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren. 

Han går till Storebro

”Jonte” har representerat flera klubbar i Vimmerby kommun under sin karriär och återvänder nu till moderklubben Vimmerby IF. 

– Vi får in en spelare med rutin och han har en väldigt hög högstanivå. Det är bara hoppas att hans kropp ska fungera och att han är mottaglig för att gå upp i träningsmängd igen, då har vi ytterligare en skicklig spelare i truppen, säger Lindgren.

Stridh är inte spelklar till morgondagens match mot Myresjö/Vetlanda. 

Vimmerby IF tappar dock en spelare. Mittfältaren Hampus Carlsson lämnar för spel i division 5-laget Storebro IF. 

– Han lämnar oss tillfälligt. Storebro är i en utsatt situation och Hampus står nära en startplats men det blir samtidigt inte så mycket speltid. Förhoppningen är att han ska a-lagsfotboll i Storebro och skulle det krisa för oss så finns han tillgänglig för att komma tillbaka till oss. Det blir förhoppningsvis en bra lösning för alla parter, säger Lindgren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt