Annons:

VIF B tappade segern sent:

Tessa Svensson gjorde Vimmerby IF B:s två mål mot IFK Borgholm. Foto: Ossian Mathiasson

VIF B tappade segern sent: "Match med två olika skeenden"

Vimmerby IF B såg ut att gå mot en seger hemma mot IFK Borgholm. Två sena baklängesmål gjorde att VIF B fick nöja sig med en poäng. 

Annons:

Formstarka forwarden Tessa Svensson såg med två mål till att Vimmerby IF B ledde med 2–0 i halvtid. 

Det såg ut som att det skulle leda hela vägen till tre poäng. Gästerna från Öland ville annat. De reducerade till 2–1 i 85:e minuten och kvitterade på tilläggstid. Snöpligt värre för VIF B i jakten på säsongens tredje seger. 

– Det är alltid tråkigt. Det är en match med två olika skeenden på grund av vinden. Vi hade medvind och klart övertag i första halvlek och det borde kanske ha stått 4–1 till oss i paus, istället stod det 2–0, säger tränaren Budo Ericsson. 

Borgholms poängjakt gav resultat i andra halvlek. 

– Jag visste att de bara skulle mata bollen med hjälp av medvinden i andra. De har många äldre, stora, starka spelare och det gjorde att vi fick problem. Med tanke på att målen kommer så sent så tycker jag att vi borde reda ut det, men vi har inte samma rutin som dem. Vi gör en bra match som vi borde ha vunnit, men en poäng mot ett lag som ligger flera positioner före oss är bra gjort, säger Ericsson. 

Spelarna gjorde en stark kollektiv insats. Beröm delades ut till målvakten Kicki Rödin, som gjorde sin första match på flera år. 

– Våra andra målvakter kunde inte vara med så Kicki ställde upp. Hon leder laget med sin rutin och styr upp försvarsspelet. Hon stod rätt och gjorde bra räddningar. Ett stort plus ska hon ha. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt