Annons:

Klubben om fina gåvan:

Jessica Eriksson är ordförande i Gullringens GoIF. Foto: Arkivbild

Klubben om fina gåvan: "Inte hunnit smälta det ännu"

Till helgen firar Gullringens GoIF 90 år som förening. Klubben får nu en penninggåva på 125 000 kronor från Ansgarius-stiftelsen.
– Vi är såklart jättetacksamma, säger ordförande Jessica Eriksson.

Annons:

Tidigt på torsdagsmorgonen berättade Gullringens GoIF på sin hemsida att man uppmärksammas av Ansgarius-stiftelsen i samband med sitt 90-årsfirande i helgen.

Klubben har informerats om att Ansgarius-stiftelsen, som skapades av den numera framlidne Bengt Ansgarius-Svensson 1983, väljer att skänka föreningen 125 000 kronor i samband med föreningens 90-årsfirande i helgen.

– Vi är såklart jättetacksamma för det. Vi har inte hunnit smälta det ännu, men självklart kommer det oss jätteväl till pass. Vi har precis fått reda på det här, så vi har inte hunnit prata ihop oss något. Vi hade själva inte uppvaktat Ansgarius-stiftelsen, utan det här var en överraskning för oss. Vi är jätteglada, säger Gullringens ordförande Jessica Eriksson.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Det är just det vi inte har hunnit prata ihop oss om ännu, säger hon och skrattar.

Öronmärkt till föreningens barn och unga

Gåvan är öronmärkt till föreningens ungdomsverksamhet.

– Det går att ha väldigt mycket glädje av de här pengarna. Jag tänker direkt på material och cuper. Det känns oerhört hedrande att få den här gåvan och det är både generöst och värdefullt för vår barn- och ungdomsverksamhet. Vi vet vad idrottandet betyder för barn och ungas hälsa. 

Föreningen har två ungdomslag igång den här säsongen. 

– Vi samarbetar med Södra Vi IF och kan tillsammans med dem ha ett P10 och ett P11 igång i seriespel. Det är mycket tack vare det här samarbetet. Barnkullarna minskar ju dessvärre och alla barn vill inte spela fotboll. För att ha ungdomsverksamhet krävs det att mindre klubbar samverkar.

Kommer ni uppmärksamma gåvan på något sätt?

– Vi ska se till att det omnämns i samband med matchen mot TV-laget på lördag. Vi kommer säkert göra på något annat sätt också, men vi behöver prata ihop oss i styrelsen först. Vi kommer säkerligen uppmärksamma gåvan på banketten också. Det är ett väldigt välkommet tillskott för oss.

Betalas ut i oktober

Ansgarius-stiftelsen förvaltas numera av Krister Ansgarius, son till grundaren Bengt Ansgarius-Svensson. Familjen ägde Gullringshus AB fram tills dess att bolaget lades i malpåse i början på 90-talet.

– Föreningen har en mycket aktiv och föredömlig verksamhet för barn och ungdomar i Gullringen med omnejd. Det finns även ett stort engagemang från föräldrar i samhället och därför vill vi stötta föreningen och dess aktiviteter med vårt bidrag. Dessutom mycket trevligt att föreningen firar 90 år med trevliga festligheter för Gullringen i helgen, säger Krister Ansgarius i en kommentar till gåvan.

Pengarna kommer att betalas ut till föreningen i oktober. Krister Ansgarius säger att det är viktigt för honom och stiftelsen att Gullringen lever vidare och utvecklas.

– Gullringen är ett fint och tryggt samhälle, där det är fint att bo och växa upp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt