Annons:

Gullringen har fortfarande chans på topp två – nyförvärvet stängs av

Hampus Härnström, Gullringens sena nyförvärv från Kisa BK, spelar inte mot Assyriska IK i morgon. Förklaringen? Han är avstängd av disciplinära skäl. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen har fortfarande chans på topp två – nyförvärvet stängs av

Gullringens GoIF har fortfarande chansen att komma topp två i division 4. De två topplagen möts i dag och Gullringen möter Assyriska IK, som slåss för nytt kontrakt, i morgon. 

Annons:

Albin Gustafssons sena 3–2-avgörande borta mot Ekhagens IF i söndags innebär att Gullringen tog det sista halmstrået för att knipa en av de två topplatserna. 

Gullringen har sju poäng upp till serieledande Vista och sex poäng upp till tvåan Tranås med tre matcher kvar att spela. 

– Det är klart att det är tufft. De andra lagen måste klappa igenom och vi måste gå rent. Vi ska försöka göra det vi kan och sedan är det alltid skönt att avsluta serien snyggt. 

"Vill avsluta serien snyggt"

En match som har stor betydelse för Gullringen spelas i Tranås i dag. De två topplagen möts i en spännande seriefinal.

– Vi vill avsluta serien snyggt och sedan får vi se var det leder. Något av topplagen kommer tappa poäng, om inte båda, eftersom de möter varandra i dag. Vid seger för vår del kommer vi vara som sämst fyra poäng efter ett lag med två omgångar kvar och i bästa fall tre poäng beroende på hur matchen slutar. 

Gullringen tar emot Assyriska IK på Gullemon i morgon. Assyriska är ett av flera bottenlag som har plockat många poäng under hösten och ligger sex poäng före Tenhults IF på negativ kvalplats. 

– Assyriska verkar ha ryckt upp sig, precis som flera andra bottenlag som Tenhult och Ölmstad. De tre lagen skulle nog vara topplag om man skulle räkna tabellen de senaste fem omgångarna, säger Patrik Wärnehall. 

Gullringen stänger av spelare

Gullringen har haft en strulig höst med skadade och sjuka spelare – och läget har inte ljusnat till helgens drabbning. Victor Okeji, Melker Johansson och Petter Gustafsson är borta sedan tidigare. Axel Hoppe Adolfsén påbörjade militärtjänstgöring i måndags och Hampus Härnström är avstängd av disciplinära skäl. Gullringen har valt att stänga av Härnström, ytterbacken som klubben värvade från Kisa BK strax före transferdeadline. 

Rasmus Bexell är ett osäkert kort på grund av jobb. Även Marcus Oskarsson Johanssons medverkan är tveksam. 

Fakta

Gullringens startelva: Tom Polder – Edvin Johansson, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Felix Johansson – Albin Gustafsson, Jesper Wärnehall – Linus Hillström, Simon Henriksson, Olle Eriksson – Rasmus Bexell.

Avbrytare: Sebastian Svartz, Martin Höglind Stridell. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt