Annons:

Upplagt för dramatik – tre lag i ångestladdad tät bottenstrid i division 5

Jonas Karlssons Ankarsrums IS, Ahmed Ibrahims Storebro IF och Jonatan Greens HM IS gör upp i en rafflande bottenstrid i division 5 som avgörs på lördag eftermiddag. Foto: Ossian Mathiasson

Upplagt för dramatik – tre lag i ångestladdad tät bottenstrid i division 5

Ett lag klarar sig kvar, ett får kvala och ett åker ur. På lördag eftermiddag gör Ankarsrums IS, Storebro IF och HM IS upp i en rafflande bottenstrid i division 5 nordöstra. 

Annons:

Ankarsrums IS har bäst form av de tre bottenlagen och ligger också på säker mark inför rysaravslutningen. Samtidigt har man det på papperet klart tuffaste motståndet. IFK Västervik väntar på konstgräs i sista omgången.

– Det är nervkittlande och kul att sista omgången gäller något. På förhand känns det väl inte som att HM IS ska kunna sätta emot Tjust, men större mirakel har ju skett. Lundahl (Robin) slåss för skytteligatiteln så jag hoppas de försöker hjälpa honom med det. Jag tänker att det borde stå mellan oss och Storebro, men IFK Västervik slåss för en extra hemmamatch i kvalet. Annars hade de kanske vilat lite folk och att matchen blir på konstgräs är en nackdel för oss, säger AIS-tränaren Daniel Wernersson.

Med två raka segrar mot Stjärnan och Ariel har AIS satt sig i bästa tänkbara utgångsläge. Men förlorar man mot topplaget IFK krävs hjälp av Tjust och Djursdala för att undvika nedflyttning.

– Vi kan störa IFK definitivt, men det är ingen lätt match. Vi har god känsla efter två raka segrar och tror på det. Vi får vara nöjda med en poäng och förlita oss på resultatet mellan Djursdala och Storebro. Allt utom Storebrovinst hjälper oss och det är ändå ett derby och lite prestige på spel där. Överlag tycker jag att Djursdala är ett bättre lag, så jag hoppas att kvaliteten avgör.

Hur viktigt är det att vara kvar i femman?

– Jäkligt viktigt. Vi var i sexan i sex år och låg alltid i toppen. Nu när vi äntligen kommit upp måste det bara lösa sig. 

I Ankarsrums trupp saknas ingen med säkerhet i ödesomgången. Däremot ska ett antal spelare testa först på uppvärmningen.

Storebros målvakt är avstängd

Storebro IF befinner sig på negativ kvalplats och avslutar seriespelet med ett kommunderby mot Djursdala SK på bortaplan.

– Det är en klassisk avslutningshelg med tre lag som slåss om tre olika nivåer. Det kan inte bli mer spännande om man tittar på det utifrån. När man själv är inne i det är det inte lika spännande utan det blir hårdare anspänning för de tre lagen, säger Storebros huvudtränare Peter Magnussson.

Hur ser du på era möjligheter att vinna mot Djursdala och ta er upp på säker mark?

– Vi kan bara koncentrera oss på vår match, påverka vår egen prestation och försöka vinna matchen. Så tråkigt är det, men det är så vi måste tänka. Vi måste ta tre poäng för att ge oss chansen, sedan beror det på hur det går i matchen mellan IFK Västervik och Ankarsrums IS. 

Storebro IF får klara sig utan sin varningsavstängde målvakt Fredrik Ströberg Kindstrand i säsongsavslutningen. 

– Det är ingen hemlighet att Viktor Ström hoppar in i målet. Han har gjort det med bravur förut. 

Viggo Lindersson är borta sedan förra matchen. Albin Magnusson och Basel Badran är skadade sedan en tid tillbaka och inte tillgängliga för spel. Även Johan "JC Carlsson eller Fabian Blomqvist missar derbyt. 

– Vi har ytterligare någon spelare som vi väntar klartecken från innan truppen kan presenteras. 

"Surt att vi sitter i den sits vi gör"

HM IS ligger på nedflyttningsplats inför epilogen och avslutar hemma mot Tjust IF FF, ett lag som inte längre har chansen att ta en kvalplats till division 5.

– Det är surt att vi sitter i den sits vi gör. Vi har egentligen ingenting i våra egna händer och kan inte göra mer än att försöka vinna vår match och hoppas att det räcker. Har vi tur räcker det till att slippa kval, har vi halvt flyt räcker det till kval och har vi otur räcker det inte alls och då åker vi ur, säger HM IS-ledaren Roger Olofsson.

Vad är förklaringen till att ni ligger sist i serien?

– Vi hade ett spretigt lag ett tag med tanke på att vi fick byta runt och sätta spelare på ovana och nya positioner. Det saknades kontinuitet även om det har varit lite bättre kontinuitet på slutet. Att det har varit spretigt och mycket snurrande på folk har lett till att vi har hamnat där vi är nu tillsammans med att träningsnärvaron borde ha varit högre, säger Olofsson. 

Hur ser du på era chanser att fixa nytt kontrakt?

– Alla är införstådda med hur det ligger till och var vi ligger i tabellen. Det är vi själva som har satt oss i den sitsen och vi ska göra vårt absolut bästa, mer kan vi inte göra.

Kalle Hjelmland och William Stejdahl missar sista seriematchen. 

Ossian Mathiasson

Simon Henriksson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt