Annons:

Vimmerby stod för bra insats – och hjälpte Tjust

Frida Pöder blev tremålsskytt.

Vimmerby stod för bra insats – och hjälpte Tjust

Vimmerby IF gjorde en bra insats i toppmatchen hemma mot Ulricehamn. Kvitteringen till 4-4 med kvarten kvar att spela såg dessutom till att Tjust IF säkrade seriesegern i division 2.

– Tjejerna visade bra moral, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Tvåan Ulricehamn mot trean Vimmerby borgade för en bra match på Arena Ceos. Det blev det också. Dessutom fick publiken se hela åtta mål.

Vimmerby fick en pangstart på matchen och ledde med 2-0 efter knappt 20 minuters spel efter mål av Matilda Älvehag och Frida Pöder. Innan den första halvleken var över hade gästande Ulricehamn vänt till ledning med 3-2, som blev 4-2 kvarten in i den andra halvleken.

Hemmalaget kom dock tillbaka på ett imponerande sätt tack vare dubbla mål av Frida Pöder. Kvitteringen till 4-4 kom med kvarten kvar att spela och betydde dessutom att VIF hjälpte Tjust att säkra seriesegern.

– Det visar på bra moral att komma tillbaka efter att ha tappat 2-0 till 2-4. I andra halvlek spelade vi riktigt bra och tjejerna jobbade otroligt hårt. De ska ha en eloge för jobbet de lade ner. Vi försökte gå för att vinna matchen, men det gick inte hela vägen den här gången. Hela laget var bra, men "Natta" (Nathalie Johansson) gjorde ett otroligt jobb och hade flera målgivande passningar.

Vad kan du säga om Tjust, som i och med att ni tog en poäng är klart för division 1?

– Det är bara att gratulera. De är ett starkt lag också, men de måste nog fylla på för att ha något att hämta i ettan, säger Pierre Brorsson.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt