Annons:

Så är truppläget i VIF – bjuder in till testträning i december

Nathalie Johansson har utgående kontrakt, men Patricia Pöder har förhoppningar om att få behålla sin guldklimp. Foto: Simon Henriksson

Så är truppläget i VIF – bjuder in till testträning i december

Pierre Brorsson är klar för en fortsättning som huvudtränare. Men hur ser det ut i truppen inför 2024? Vi tog ett längre snack med sportchefen Patricia Pöder. 

Annons:

Hon inleder med att säga att de flesta spelarna i truppen inte sitter på utgående kontrakt inför 2024. 

– Vi har redan förlängt med några som hade utgående kontakt. Det rör sig bland annat om Elin Lindqvist, Saga Stejdahl och Frida Pöder. Det är jätteviktiga spelare, säger Patricia Pöder. 

Spelare som inte har utgående kontrakt är bland annat Malin Rydén, Molly Levin och Stinga Kägo Bragsjö. 

– Den vi vet att vi tappar är Jessie Eriksson. Hon flyttar utomlands för studier i februari, så mycket vet vi vi. Sedan är målvaktssituationen lite oklar. Pernilla (Marelius) har tre barn och heltidsjobb. Det livet är inte alltid lätt. Hon har skött det jättebra i år, men det är en liten osäker bit. 

Många undrar förstås över skyttedrottningen Nathalie Johansson, som smällde in hela 37 mål den gångna säsongen. 

– Hon sitter på utgående kontrakt, men jag skulle ändå vilja säga att jag tror på en fortsättning. Hennes hjärta klappar hårt för VIF och det finns ett förslag framme. Vi för en dialog och jag kan tänka mig att hon inom kort kommer ta ett beslut. 

Kommer bjuda in spelare

Vimmerby tittar också på hur man ska hitta en del nyförvärv inför 2024.

– Jag funderar mycket fram och tillbaka. Det finns några intressanta namn och vi kommer ha en provträning i december, där vi tänker bjuda in intressanta namn. Vi har en stark och bra trupp, men vi skulle må bra av att bredda den lite för att inte vara lika sårbara. Vi har bra fotbollsspelare, så det är bredden vi tittar på.

Ingen spets?

– Vi skulle må bra av det på vissa positioner också, men vi har en bra trupp och det finns många bra spelare hos oss. 

Vad blir det för spelare på testträningen?

– En del från trakten. Det är ingenting klart för den, men det är spelare runtomkring vi tittar på. Jag känner mig trygg med det läge vi har och det finns en stabil grund att bygga vidare på. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt