Annons:

Avslöjandet bekräftat – VIF gör två starka värvningar

Sarah Falkevall (bilden) och Naomi Guander är klara för VIF. Foto: Pressbild

Avslöjandet bekräftat – VIF gör två starka värvningar

I fredags avslöjade vår tidning att Vimmerby IF var nära att göra klart med duon Sarah Falkevall och Naomi Guander från BK Kenty. Nu har klubben bekräftat båda värvningarna på sina sociala medier. 

Annons:

Det var för bara några dagar sedan som Dagens Vimmerby kunde avslöja att Vimmerby IF hade två starka värvningar inom räckhåll. Det rör sig om Sarah Falkevall, dotter till herrlagets nya tränare, samt Naomi Guander.

Båda har tidigare spelat med BK Kenty och var med och ramlade ur division 1 den gångna säsongen. Säsongen dessförinnan, i tvåan, gjorde Sarah Falkevall hela 32 mål. 

– Båda har varit och provtränat med oss och det finns ett ömsesidigt intresse, men ingenting är klart på något sätt. Det finns ett intresse hos oss och även hos spelarna. Sarah har ett sinne för mål och Naomi är en duktig ytterback. Båda skulle tillföra saker, berättade sportchefen Patricia Pöder då. 

Under tisdagskvällen gick VIF ut med både Sarah Falkevall och Naomi Guander på sina sociala medier. 

"Sarah kommer senast från BK Kenty och med hennes starka näsa för mål blir hon ett mycket spännande tillskott i vår redan starka offensiv. Naomi är en stabil och skicklig ytterback som kommer att bidra med mycket positivt till truppen", skriver VIF. 

– Jag vet att Vimmerby är ett bra lag som varit i toppen av division 2 i flera år och verkar nu vilja satsa för att gå upp till divison 1. Efter att ha träffat truppen och personerna runt om har jag fått intrycket att det är en väldigt stabil och bra förening, säger Falkevall om övergången. 

Naomi Guander säger så här:

– Jag tycker Vimmerby verkar vara en väldigt bra förening och som dessutom nu är sugna på att ta steget upp i divison 1. Det finns flera bra spelare i laget så jag tror att vi kan åstadkomma något bra denna säsong. Jag personligen känner mig också redo för nya utmaningar och vill tillsammans med Vimmerby ta steget upp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt