Annons:

VIF nära två starka nyförvärv:

VIF kan vara nära att landa två högintressanta nyförvärv. Foto: Simon Henriksson

VIF nära två starka nyförvärv: "Ömsesidigt intresse"

Vimmerby IF jagar förstärkningar. Nu kan vår tidning avslöja att målsprutan Sarah Falkevall och ytterbacken Naomi Guander är aktuella för klubben.
– Det finns ett ömsesidigt intresse, bekräftar sportchefen Patricia Pöder.

Annons:

BK Kenty hade en jobbig säsong i division 1 2023. Laget kom sist och ramlade ur serien. I laget fanns då både Sarah Falkevall och Naomi Guander. 

Den förstnämnden gjorde endast två mål i ettan, men året dessförinnan – i tvåan – hotade hon Nathalie Johansson som att bli skyttedrottning i serien. 

Falkevall, dotter till herrlagets nya tränare, vräkte då in hela 32 mål. 

Nu är både hon och Naomi Guander högaktuella för Vimmerby IF. Det kan Dagens Vimmerby avslöja på fredagen. 

– Båda har varit och provtränat med oss och det finns ett ömsesidigt intresse, men ingenting är klart på något sätt. Det finns ett intresse hos oss och även hos spelarna. Sarah har ett sinne för mål och Naomi är en duktig ytterback. Båda skulle tillföra saker, säger sportchefen Patricia Pöder. 

"Giftig trio"

Det här skulle ge både spets och bredd till Vimmerby. Med Nathalie Johansson och Frida Pöder redan sajnade kan VIF:s offensiv bli oerhört fruktad. 

– Det är klart att det kan vara en giftig tro. Det finns många vägar där man kan tänka om. Vi har kört 4-4-2-länge, men det här öppnar upp för att tänka om i det. Vi behöver både spetsa och bredda truppen. Det här är två spännande spelare och de är intressanta. Annars hade vi inte bjudit in dem. 

När hoppas du att det kan bli klart?

– Jag har en förhoppning om att det kan bli det inom kort. Det finns andra klubbar som är intresserade, så jag tror att tjejerna själva är måna om att ta ett beslut också.

Har Sarah Falkevall blivit intressant med tanke på att hennes pappa tränar herrlaget?

– Det gör att namnet dyker upp mer naturligt, men vi har mött Sarah tidigare och hon är inget nytt namn för oss på något sätt. 

Inget som är nära

Vår tidning har även nåtts av uppgifter kring att Hanna Hellström, tidigare i bland annat Linköpings FC, IFK Norrköping, BK Kenty och Rimforsa, skulle vara aktuell för spel. 

– Hon har lagt av och det är ganska långt borta skulle jag säga. Det är inget som är nära om jag säger så även om det finns ett intresse, menar Patricia Pöder.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt