Annons:

Bullerby Cup drog in miljoner – ändå gick VIF minus 2023

David Lindgren är verksamhetsansvarig i Vimmerby IF, som hade årsmöte under onsdagskvällen.

Bullerby Cup drog in miljoner – ändå gick VIF minus 2023

Nästan 4,1 miljoner drog Vimmerby IF in på Bullerby Cup. Ändå blev det minus i resultatet för föreningen.
– Det är ingen kris, men samtidigt behöver vi se över att vi har kontroll, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF.

Annons:

Under onsdagskvällen var det dags att lägga 2023 till handlingarna. Det skedde genom att Vimmerby IF höll årsmöte i föreningens klubblokal. 

Föreningens ekonomi var förstås i fokus. Trots att Vimmerby drog in närmare 4,1 miljoner kronor och omsättningen var betydligt högre, så stack också kostnaderna iväg. VIF hade kostnader på drygt åtta miljoner kronor, vilket var nästan 1,1 miljoner kronor högre än 2022.

Det gjorde att resultatet landade på minus 58 000 kronor. 2022 gjorde klubben en vinst på drygt 613 000 kronor. 

– Dels handlar det om materialkostnader. Vi har gjort mycket inköp av framför allt ställ. Vi har köpt in nya seniorställ och ungdomsställ. Vi har också gjort en medveten satsning på våra äldre ungdomslag och dragit på oss mer kostnader, säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF. 

Även om Bullerby Cup också drog in mer pengar än tidigare, så var kostnadsbilden för att arrangera cupen större än tidigare. 

– Det leder till att intäkten blir något mindre. Föreningen har också tagit beslut om att våra resurser ska gå till vår verksamhet. En del i det var bussar till våra äldre ungdomslag. Det är en stor kostnadsbild, men ett beslut vi har tagit. Det här har varit ett år där vi sagt ja och kört på, och då landade vi på ett minusresultat. 

Innebär det några åtgärder till det här året?

– Det gör det, men vi fortsätter att satsa på vår verksamhet och har heltidsanställt Fredrik Falkevall inför det här året. Vi tittar på att utöka vår bit med samarbetspartners och tittar på att jobba lite med vad Vimmerby IF står för och vad som är vårt varumärke och vilka samarbetspartners som då bör vilja synas med oss. 

Starkt eget kapital

Medlemsavgifterna höjs dock inte. 

– Jag har räknat ut att om man börjar hos oss i förskoleålder och fortsätter upp i vuxen ålder, så kostar det 3 400 kronor. Det är ganska lite pengar sett till vad vi erbjuder. 

Det egna kapitalet är fortsatt mycket starkt. Det egna kapitalet ligger på drygt 3,5 miljoner att jämföra med knappt 3,6 miljoner vid förra årsskiftet. 

– Det är ingen kris, men samtidigt är det viktigt att vi ser att vi har kontroll. Därför tog årsmötet beslut om att ge styrelsen i uppdrag att sätta ihop en ekonomisk grupp som ska använda budget som ett styrmedel på ett tydligare sätt än tidigare. Vi kan bli bättre på att sätta en budget och aktivt följa den under året. Det är det som den ekonomiska gruppen ska jobba med i framtiden. 

Tackades av efter 17 år

Stefan Bragsjö blev omvald som ordförande. Även Budo Ericsson omvaldes som kassör och Örjan Lundqvist som vice ordförande. Den enda förändringen var att Victoria Lundgren kliver av styrelsen efter många år och att Sara Borsiö valdes in som ny ledamot. 

I samband med årsmötet tackades också Lena Johansson av efter 17 års arbete i föreningen. Hon har varit tvätt- och lokalvårdsansvarig på VIF:s kansli och även gjort en rad andra arbetsuppgifter genom åren. 

– Det var stort för föreningen att få tacka av Lena på plats nu när hon går i pension. Hon har varit en fantastisk resurs och haft ansvar för så mycket. Hon har jobbat med vårt integrationsprojekt och handlett de här människorna i instegsjobb, nystartsjobb och praktik. Det kräver mycket av en människa att överbrygga språkförbistringar och lära människor hur det fungerar på en arbetsplats. Hon har varit helt fantastisk och vi kommer sakna henne. Men vi önskar henne en härlig pension, säger David Lindgren. 

Vimmerby IF har nu drygt 1 100 medlemmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt