Annons:

Minus för Storebro IF: ”Valt att satsa extra på vissa saker”

Storebro IF redovisar ett minusresultat på 120 000 kronor för 2023. Foto: Ossian Mathiasson

Minus för Storebro IF: ”Valt att satsa extra på vissa saker”

Storebro IF stänger 2023 med dess verksamhet och ett minusresultat på 120 000 kronor. Eva Kindstrand Ströberg fortsätter som ordförande i ett år till och vissa förändringar sker i styrelsen. 

Annons:

Fotbolls- och discgolfklubben Storebro IF gjorde ett minusresultat på 120 000 kronor 2023 och året innan blev det ett plus på 120 000 kronor. 

– Vi är medvetna om situationen och har valt att satsa extra på vissa saker och då kostar det pengar, säger Storebro IF:s ordförande Eva Kindstrand Ströberg. 

Vad är det för satsningar som har kostat pengar?

– Det är flera olika stora poster. Förra året gjorde vi klart ett arrendeavtal med kommunen, ett område mittemot grusplanen. Vi ska flytta delar av discgolfbanan och uppdatera den. Vi arrenderar tre och ett halvt hektar och det blev en rejäl plätt. Det var en stor engångskostnad. Vi har även bytt ut alla vitvaror – kyl och frys/tvätt och tork – och bytt dörrar och utomhus- och inomhusbelysning. Vi fortsätter med delar av det nu 2024. Ungdomssektionen la vi en hel del på. Vi hade en årsfest, liknande vår vuxen-årsfest, med underhållning, prisutdelning och mat. 

Vad har du för tankar kring 2024?

– Vi ska hamna så nära noll som möjligt, eller i alla fall en liten vinst. Vi är medarrangörer av Bullerby Cup med camping och allt vad det innebär. Det kommer kanske vara en investeringskostnad första året, men vi ska försöka tjäna några kronor på det. Positivt är att vi har lanserat en ny hemsida som är ett jättebra hjälpmedel för oss som förening. Vi la ner ganska mycket tid på den, men vi ser nu att den kommer spara mycket tid och förenkla många saker. 

Eva fortsätter som ordförande

Malin Albertsson och Dennis Lindblad är nya personer i styrelsen och kliver in som suppleanter. Peter Grudemo och Hanna Svensson, två personer som har suttit i styrelsen i många år, avgår. 

Eva Kindstrand Ströberg fortsätter som ordförande i ytterligare ett år till. Den posten har hon haft sedan 2017. 

– Jag har väl funderat med åren om att det kanske vore kul om någon vill ta över ordförandeposten, men jag tycker att det är roligt och nu känns det jättebra. Jag tycker att det är roligt att jobba inom föreningslivet och man måste omge sig med folk som tycker att det är lika roligt. Jag har en handfull personer som jag pratar med i stort sett dagligen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt