Annons:

Ola och Gullringen går på offensiven: ”Målet är att vinna serien”

Spelande tränaren Ola Lindblom tror att 2024 mycket väl kan vara året då Gullringens GoIF tar sig tillbaka till divison tre.

Ola och Gullringen går på offensiven: ”Målet är att vinna serien”

Gullringens GoIF har väntat och längtat. Är 2024 året då klubbens representationslag återigen tar klivet upp i division tre?
– Målet är att vinna serien. Något annat mål kan vi inte ha med den här truppen. Det finns riktigt mycket spets, säger spelande tränaren Ola Lindblom.

Annons:

Gullringens GoIF har i många år varit en maktfaktor i den lokala fotbollen. 1981 tog föreningen steget upp i division tre och var därefter bofast i division två och tre fram till degraderingen till division fyra 2015.

Visst har glansen falnat lite med åren, men GoIF är alltjämnt ett av de bästa fotbollslagen i trakten bakom Vimmerby IF.

Ända sedan degraderingen har drömmen om en comeback i högre divisioner funnits. Är det dags att ta det steget i år? Känslan på förhand är att chanserna inte har varit bättre sedan den där tunga höstdagen 2015 då degraderingen till division fyra blev ett faktum.

Vass duo har plockats in

Förutom ett tungt spelartapp i Albin Gustafsson, som lämnat för Vimmerby IF, är truppen i stort sett intakt sedan i höstas. Samtidigt har Gullringen fyllt med med både spets och bredd. Spetsen står inte minst den skickliga mittfältsduon Karlo Goranci och Gustavo Borges för.

– De kommer att bli två viktiga pjäser för oss. Med den rutin de har och de kvaliteter de besitter ska de vara med och bidra i allra högsta grad. Får vi ut det vi vill av dem kommer det att bli jättebra, säger Ola Lindblom.

Han beskriver klassförvärven så här:

– Karlo är väldigt bollsäker och en jättetrygghet i uppspelsfasen. Han kan ha fem man i ryggen och vända bort dem. Gustavo har snabbheten och ett jäkla skott. Båda är också bra med sitt snack och de pushar på för att få med sig hela laget.

Han nämner också Emil Tapper, nyförvärv från Hultsfreds FK, lite extra.

– Han har gjort en fantastiskt bra försäsong, säger Ola Lindblom.

Hyllar gruppen

Gullringen siktar som sagt högt, men försäsongen har lämnat en del att önska.

– Den har varit som försäsonger brukar vara för oss med mycket manfall på grund av olika anledningar. Nu börjar det ordna upp sig lite. Men som sagt, så här har det alltid varit och man hör ju att det är likadant för lagen vi möter. Överlag har jag en positiv känsla inför premiären.

Varför?

– Mycket handlar om hur vi är som grupp. Alla drar åt samma håll och det är en härlig gemenskap. Sen har vi ju många fantastiskt duktiga fotbollsspelare också.

Ola Lindblom berättar att man kommer att fortsätta på den inslagna vägen rent spelmässigt.

– Egentligen ändrar vi inte på något alls i spelsystemet jämfört med förra säsongen. Vi rullar på som tidigare med en tanke att ha mycket bollinnehav. Jag har också en tanke om högre press och ett mer etablerat spel offensivt, men det har vi inte kunnat träna på med tanke på träningsnärvaron utan det får vi ta under säsongens gång.

Vad talar för att ni tar steget upp i division tre i höst?

– Gruppen som helhet och den blandning vi har. Till i år har vi kryddat till det lite extra med mer spets. Vi har varit nära några år och det skulle vara väldigt trevligt om det här är året då det händer. 

På väg tillbaka

Både Melker Johansson och målvakten Petter Gustavsson har varit skadade en längre tid. Glädjande för Gullringen är att båda är på väg tillbaka.

– Melker har fått okej att börja köra på lite nu. Ett tag var det tal om att han skulle missa hela säsongen, men som det ser ut nu kanske det bara är några veckor bort att han ska kunna vara med. Samtidigt får vi avvakta lite hur hans kropp svarar på träningen. Petter har haft problem med ett knä, men kan nog vara aktuell igen om ett par veckor, säger Ola Lindblom.

Fakta

Gullringens GoIF (divison fyra)

Nyförvärv: Rasmus Samuelsson (Hultsfreds FK), Emil Tapper (do), Karlo Goranci (Vimmerby IF), Gustavo Borges (Kisa BK), Walid Hassan (IFK Tuna),

Förluster: Albin Gustafsson (Vimmerby IF).

Lagen i division fyra norra: Aneby SK, Assyriska IK, Egnahems BK, Ekhagens IF, Gullringens GoIF, Hvetlanda GIF, Malmbäcks IF, Stensjöns IF, Sävsjö FF, Tenhults IF, Tranås FF, Ölmstads IS.

Seriefavoriter: ”Gullringen. Sen är Tranås alltid med högt upp och så har jag hört att Malmbäck värvat en del”, säger Ola Lindblom.

Seriepremiär: Malmbäck, lördag 13 april, hemma.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt