Annons:

  • Goranci och Borges kan bli tungan på vågen för Gullringen

    Karlo Goranci är tillbaka i Gullringen och får en nyckelroll i jakten på en division tre-plats. Foto: Ossian Mathiasson

  • Goranci och Borges kan bli tungan på vågen för Gullringen

    Gustavo Borges är ett av flera starka nyförvärv i Gullringens GoIF. Foto: Linus Johansson

Goranci och Borges kan bli tungan på vågen för Gullringen

Gullringens GoIF jobbar tålmodigt för att åter bli ett lag med division tre-status. Värvningarna av klasspelarna Karlo Goranci och Gustavo Borges borgar för att något stort kan vara på gång.
– Jag känner att Gullringen som förening passar mig bättre när jag ser till vem jag är och vad jag står för, förklarar Karlo Goranci klubbytet från Vimmerby IF.

Annons:

Efter att Gullringens GoIF tagit klivet upp i division tre år 1981 var föreningen i många år den lokala fotbollens flaggskepp. Efter några tunga år ramlade man slutligen ner i division fyra säsongen 2015. Sedan dess har man kämpat för att ta sig tillbaka till förbundsnivå. Frågan är om möjligheten har varit större än vad den är i år?

Laget var med i toppen av division fyra redan förra året och ser minst en klass bättre ut i år. Inte minst tack vare klassvärvningarna av mittfältarna Karlo Goranci (Vimmerby IF) och Gustavo Borges (Kisa BK).

”Känns mer som mig”

Goranci lirade i Gullringen 2022 och är alltså tillbaka efter bara en säsong i Vimmerby.

– När jag lämnade Gullringen var det vemodigt. Då tvekade jag mer än vad jag gjorde när jag bestämde mig för att komma tillbaka, säger Karlo Goranci.

Varför valde du att vända tillbaka?

– Jag känner att Gullringen som förening passar mig bättre när jag ser till vem jag är och vad jag står för. Jag gillar Vimmerby också, men GoIF känns mer som mig och det gillar jag. Med tanke på att jag vill vara hemma mer med barnen kändes det också rimligt att gå ner en nivå med tanke på träningsmängden. Det var inte ett särskilt svårt val.

Stark magkänsla

Gustavo Borges å sin sida har ryktats till Gullringen flera gånger om under ett antal år.

– Jag har pratat med Gullringen nästan varje år och jag har varit lite sugen alla gånger. Den här gången var magkänslan ganska stark. Jag såg den trupp de byggde och vet ju om att ambitionen är att komma uppåt. Professionaliteten som finns i föreningen var ganska avgörande för min del, säger Gustavo Borges.

Kanske är Goranci och Borges de sista pusselbitarna i Gullringens strävan att nå division tre igen.

– Det är svårt att sia om. Kan vi ha startelvan och de som konkurrerar precis där bakom intakt är det klart att vi ska vara med i toppen. Sen måste jag säga att serien känns bra, jag tror att det finns fler jämnstarka lag än vad det gjort de senaste åren, säger Karlo Goranci.

Han lägger snabbt till:

– Som jag ser det ska vi självklart vara med i toppen. Sen om vi blir topp tre, topp fem eller vinner serien är alltid svårt att säga.

Känner inte av någon press

Gustavo Borges säger så här om lagets chanser:

– Har vi alla spelare tillgängliga är vi med där uppe. Det är det ingen tvekan om. Jag anser att vi har goda chanser att gå upp.

Har du redan nu märkt hur mycket ett avancemang skulle betyda?

– Jag är själv uppvuxen i en förening i Brasilien där alla är engagerade. Så är det i Gullringen också. Det är familjärt och allt känns professionellt och seriöst. Det avspeglar sig på spelarna som är på planen också. Man vill verkligen att Gullringen ska vinna varje match, säger Gustavo Borges.

Känner du att det är stor press på dig och Karlo?

– Jag skulle inte säga att jag känner någon press. Jag känner mest att vi ska njuta hela vägen. Både jag och Karo har spelat högre upp och då kanske man förväntar sig mer av oss, vilket är naturligt. Men det är inte en press utan mer en morot.

Hyllar sammanhållningen

Karlo Goranci pekar ut en specifik sak som talar för Gullringen i år:

– Lagsammanhållningen. Det finns inga grupperingar utan alla kommer bra överens. Ett starkt kollektiv är alltid bättre än elva starka individer. Sen har vi bra spets i truppen också, det går inte att komma ifrån. 

Ett bekymmer är däremot att just Goranci har dragits med en skada de senaste veckorna.

– Jag trampade igenom i träningsmatchen mot Rimforsa. Först tänkte jag att det var en kraftig stukning, men sen har jag haft ont på insidan av hälen sedan dess. Man kan väl alltid tejpa det stenhårt och köra på, säger Karlo Goranci.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt