Annons:

Klar seger för Djursdala SK i stormig premiär mot IF Stjärnan

Djursdala SK vann seriepremiären mot IF Stjärnan klart. Foto: Arkivbild

Klar seger för Djursdala SK i stormig premiär mot IF Stjärnan

Djursdala SK fick en kanonstart på division 5-säsongen. Söndagens stormiga möte med IF Stjärnan på Arena Ceos slutade med en klar seger.

Annons:

Arena Ceos i Vimmerby är inte direkt känd för att vara fri från vind. Inte heller under söndagen, när Djursdala SK spelade sin säsongpremiär i fotbollsfemman mot IF Stjärnan, var det direkt vindstilla.

– Det här är nog det sjukaste jag någonsin har varit med om. Helt plötsligt, mitt under spelet, kommer en träkur som vanligtvis står placerad i ena hörnet av arenan glidande in på planen. Publik springer in för att stoppa den och domaren står bara och tittar på vad som händer utan att blåsa av spelet. Det var helt absurt, säger DSK:s tränare David Henriksson och skrattar.

Men det spelades faktiskt fotboll också. Och det gjorde Djursdala bäst. Förutsättningarna var lika för båda lagen och det var utan tvekan DSK som hanterade dem bäst.

"Väldigt skön start"

– Jag tycker att det är vår match i 90 minuter. Stjärnans spelare är tunga och fysiska, men vi gör en riktigt bra match och är numret större – och detta tack vare en genuin kämpainsats av hela laget, säger Henriksson.

Jonathan Arvidsson inledde målskyttet i den 28:e minuten och Ahmed Ibrahim gjorde 2-0 tio minuter senare. I den andra halvleken utökade Jakob Karlsson och Isack Thuresson DSK:s ledning till 4-0, vilket också blev slutresultatet.

– En väldigt skön start på det som kommer bli en jättetuff serie. Jakob Karlsson förtjänar beröm. Han gjorde sin bästa match i DSK-tröjan. Även Linus Palmér Hård i målet ska ha ett extra omnämnande, men det här var en seger för kollektivet som kämpar och sliter, berömmer DSK-tränaren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt