Annons:

Rutinen blir viktig för FBSK –  Tränaren:

Ett rutinerat FBSK är redo för en ny säsong i division fyra. Arkivfoto

Rutinen blir viktig för FBSK – Tränaren: "Är still going strong”

Robin Blomberg är tillbaka som tränare i moderklubben Frödinge/Brantestad SK. Truppen är lite för tunn, men det finns rutin i massor och en vilja att alltid vinna.
Många i gruppen hatar att förlora och det är en egenskap man ska vara rädd om, säger Robin Blomberg.

Annons:

Efter ett par säsonger som tränare för Tranås FF är Robin Blomberg tillbaka i Frödinge/Brantestads damlag, som spelar i division fyra. Att kliva på det uppdraget var inte helt givet i höstas.

– Ett tag hade jag inte alls något sug på att göra något som hade med fotboll att göra. Jag var ganska dränerad på energi efter två säsonger i Tranås. Framförallt det andra året var tufft. Jag är fortfarande besviken då jag tycker att vi hade material för att vara kvar i division två. Till slut hoppade jag ändå på uppdraget i Frödinge, de väntade ut mig lite och det är ett tränaruppdrag som går att kombinera med annat i livet, säger Robin Blomberg.

Hur känns det nu?

– Det är kul att vara tillbaka. Jag brinner för föreningen, det var därför jag hoppade på det här. Att vara tränare kräver mycket och jag hade inte energinivån för att hoppa på något helt nytt, men i FBSK vet jag lite vad jag får och vad jag har. Det är också ett väldigt bra ledarteam med Mikael Johansson, Sandra Edlund och Stig Berg. Den stabiliteten känns bra att ha och var en avgörande bit för mig.

Ambitiös grupp

Robin Blomberg konstaterar att truppen egentligen är lite för tunn sett till antalet spelare. Glädjande nog har två nya spelare i form av Klara Arrbrant från Vimmerby IF och Linnéa Jonsson från HM IS anslutit.

– Jag har sagt under hela försäsongen att truppen är för liten. Vi har en träningsgrupp på 18 spelare och sen finns det ett gäng som ställer upp och spelar om det behövs. Sett till att vi bara är 18 spelare har träningssnittet under hela försäsongen varit bra. Vi har satsat mycket på fysbiten så där känns vi starka, säger Robin Blomberg.

Han fortsätter:

– Det är en ambitiös grupp. Problemet för oss blir när det dyker upp skador och sjukdomar. Vi är väldigt beroende av att våra spelare har rätt prioriteringar.  

Lind kör vidare

Det finns en hel del rutin i FBSK-truppen.

– Det är klart att de som lade grunden för damlaget i Frödinge, med spelare från F98-laget, börjar komma upp i ålder, säger Robin Blomberg och nämner spelare som Linn Uhre, Wilma Falk, Louise Andersson och Anna Danielsson.

Det går att rada upp fler spelare med rutin, men den allra mest rutinerade av dem är utan tvekan Nettan Lind. 43-åringen har inga planer på att lägga av utan kommer att satsa fullt ut även i år.

– Hon har väldigt bra närvaro och är still going strong. Nettan har en jäkla inställning och manar på de andra.

Bra försäsong

FBSK har vunnit tre av matcherna under försäsongen.

– Jag tycker att det har sett bra ut. Klart att vi haft några dippar, men på det stora hela har vi tagit kliv varje match. Överlag är jag nöjd med prestationerna.

Någon placeringsmässig målsättning har inte laget.

– Vi pratar inte så mycket i de termerna. Jag är väldigt prestations-fokuserad så jag är väl kanske lite tråkig på det sättet. Det jag känner är att om vi får vara någorlunda hela och friska har vi ett lag som ska kunna göra ett bra resultat. Givetvis vill man alltid vinna. Även om det varit några tuffa år för FBSK är det här en grupp som är van vid att vinna matcher. Många i gruppen hatar att förlora och det är en egenskap man ska vara rädd om, säger Robin Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt