Annons:

Tuffare motstånd väntar VIF – så startar man mot J-Södra

Pernilla Marelius vaktar förstås kassen för VIF. Foto: Ossian Mathiasson

Tuffare motstånd väntar VIF – så startar man mot J-Södra

Vimmerby IF har inlett seriespelet superbt. Nu väntar den tuffaste prövningen hittills när Jönköpings Södra väntar på bortaplan.
– Jag förväntar mig ett riktigt tufft motstånd, säger tränaren Pierre Brorsson. 

Annons:

4-0 mot Bankeryd och 7-1 mot Falköping. Vimmerby IF har fått en flygande start på årets division 2-säsong. Att laget skulle briljera offensivt överraskar nog ingen, men laget har även varit extremt tajta bakåt.

– Det känns bra tycker jag. Det har varit stabilt defensivt och vi har kommit rätt i försvarsspelet från första början när vi sätter press. Även om vi blivit satta under press tycker jag vi löser det på ett bra sätt, säger Pierre Brorsson, tränare i Vimmerby IF.

Offensiven, med 5,5 mål gjorda per match så här långt, går inte att klaga det minsta på.

– Offensivt har vi varit riktigt bra. Vi har haft bra utdelning också samt flera olika målskyttar. Det känns bra. Vi ser starka ut och är på gång.

"Tufft motstånd"

Men nu väntar den svåraste matchen hittills. Jönköpings Södra har inlett med fyra poäng och J-Södra förväntas vara ett mer svårknäckt motstånd.

– Jag förväntar mig riktigt tufft motstånd. J-Södra var bra förra året och jag tror inte att de är sämre i år. 

Vad behöver ni se upp för?

– Mest handlar det väl om att vi vågar stå upp i närkampsspelet. Förra året spelade de väldigt fysiskt, men om vi rör bollen fort och använder vår snabbhet, så borde vi kunna störa dem ordentligt. 

VIF har ett gynnsamt läge truppmässigt och har alla spelare tillgängliga. Elin Lindqvist är tillbaka från skada och tar plats i truppen. Här nedan kan du se hur laget startar. 

Fakta

Startelvan: Pernilla Marelius – Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Emmy Karlsson – Stina Kägo Bragsjö, Julia Rosin, Kujtese Rexha, Sarah Falkevall – Nathalie Johansson – Frida Pöder.

Avbytare: Ida Nyman, Vera Andersson, Svea Backstad, Minea Snickars, Matilda Älvehag, Elin Lindqvist.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt