Annons:

Inställningen avgörande när Vimmerby IF jagar tre nya poäng

Frida Pöder och hennes Vimmerby IF jagar på torsdagen nya poäng i fotbollstvåan hemma mot Nittorps IK. Foto: Arkivbild

Inställningen avgörande när Vimmerby IF jagar tre nya poäng

Efter toppmötet borta mot Tjust förra helgen låter kanske Nittorp hemma som en lite lättare uppgift. Men Vimmerby IF-tränaren Pierre Brorsson höjer ett varningens finger inför torsdagens hemmamatch i fotbollstvåan.

Annons:

Pierre Brorsson var ytterst nöjd med sitt lags insats borta mot serieledande Tjust IF FF förra helgen. VIF fick skyttedrottningen Nathalie Johansson skadad i andra halvlek, men då klev andra spelare fram i stället och i matchens sista minut kvitterade Stina Kägu Bragsjö till 2-2, vilket blev slutresultatet. VIF skuggar därmed topplagen Tjust och IF Eksjö Fotboll, bara en poäng bakom dem.

– I matchen mot Tjust kändes det som att många spelare höjde sig och tog mer ansvar när Natta skadade sig. Det var lite som att de spelade för henne, säger Pierre Brorsson.

Ingen fraktur

Nathalie Johansson kommer med stor sannolikhet inte spela torsdagens hemmamatch mot tabelltian Nittorps IK. Lyckligtvis var det ingen fraktur på hennes fot, utan det handlar om en rejäl stukning.

– Först och främst ska hon få ner sin svullna fot i skon, men framför allt kommer vi inte göra något som äventyrar för resten av säsongen. I övrigt har vi tillgång till resten av spelarna i truppen, berättar Pierre Brorsson.

– Jag hoppas och tror att vi kommer ha samma inställning som vi visade förra helgen, vi trodde på det hela vägen och gjorde en riktigt bra andra halvlek. Mot Nittorp kommer det helt klart bli inställningen som fäller avgörandet, för det rent fotbollsmässiga vet vi att vi har.

Vad vet du om Nittorp?

 – Det jag har fått till mig är att de har tre riktigt snabba spelare och kör mycket på kontringar. Poängmässigt har de visserligen haft en lite tung start på säsongen, men eftersom alla slår alla så kan man inte bara titta på tabellen. Eksjö tappade poäng mot Nittorp, och det säger en del.

I startelvan är det värt att notera att Nelly Passmark går in som yttermittfältare och gör sin första A-lagsmatch från start.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt