Annons:

Tränaren lyrisk efter VIF:s insats – ”Såg fantastiskt ut”

Joakim Storm inledde målskyttet för Vimmerby borta mot Nässjö. Foto: Arkivbild

Tränaren lyrisk efter VIF:s insats – ”Såg fantastiskt ut”

Vimmerby tappade 2-0 borta mot Nässjö – men tränaren Fredrik Falkevall var rent lyrisk över lagets prestation i den första halvleken.
– Spelar vi på den nivån kommer vi ta många poäng, säger han.

Annons:

VIF inledde furiöst och gick fram till 2-0 på en dryg kvart. Joakim Storm sköt 1-0 efter fyra minuter och Simon Larsson fyllde med tvåan.

I stort sett allting fungerade i Vimmerbys spel under den första halvleken – ändå var det 2-2 i paus.

– Första halvlek var den bästa i år, de hade tur som hade 2-2 där, vi var jättebra och det såg fantastiskt ut. Alla var på hugget och på tå, vi spelade aggressivt, hade högt bolltempo, bra passningsspel och skapade chanser. Det mesta var bra och det var den klart bästa halvleken av oss i år. Allt var bra där.

"Speglade inte matchbilden"

En straff tog Nässjö in i matchen igen medan 2-2 var en bjudning från VIF-försvaret.

– Ett mål kom på straff som jag måste kolla på igen. Det såg lite billigt ut. På det andra målet slarvar vi lite i speluppbyggnaden. Båda kändes lite billiga och speglade inte matchbilden där.

Efter paus kom Nässjö ut med en annan attityd och tog över duellspelet

– Då steppade Nässjö upp lite men vi höll emot. Vi hade några chanser på fasta och totalt sett är 2-2 ett okej resultat. De vann lite mer närkamper i andra, men det var också en bra halvlek. Det var en halvlek var kan man säga, 2-2 är hyfsat rättvist ändå men det var inte rättvist efter första. Det var synd att vi inte kunde hålla 2-0 och göra något mål ytterligare där.

Vad kunde ni ha gjort annorlunda i andra?

– Vi blev lite passiva. Det var inte medvetet, men det skiftade över lite. De kör ett långt och direkt spel med längre bollar, de fick lite tryck utan att skapa enormt många chanser. Vi kunde ha vunnit lite mer dueller, men hela matchen är klart godkänd från alla spelare. Vi visste att det var ett tufft lag och de har spelat oavgjort hela tiden, säger Falkevall som lyfter alla spelare:

– Alla var väldigt bra idag och alla var på tårna. Det känns lite fel att lyfta fram någon särskild.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt