OBESEGRADE SVITEN HÅLLER I SIG – VIF TAPPADE TILL KRYSS

Vimmerby IF tappade 1–0 till 1–1 hemma mot Waggeryds IK och missade här ett skapligt läge i slutminuterna. Foto: Ossian Mathiasson

Ledning med 1–0 och bud på fler mål i första halvlek. Efter paus tappade VIF initiativet och ledningen. Waggeryds IK kvitterade på frispark i 80:e minuten.

Halvvägs in i första halvlek tog Vimmerby IF ledningen med 1–0 efter en fin individuell prestation från rappe vänsteryttern Selatin Shaljani. Han hann upp en boll som var på väg ut över kortlinjen, tog sig in i straffområdet och satte dit bollen i bortre hörnet.

Det var ett mål som fick fart på Vimmerby och 2–0 hängde i luften efter fina anfall.

Efter paus kom inte Vimmerby upp i samma nivå. Waggeryd växlade upp, tog över spelet och tryckte på för en kvittering. VIF-tränaren Fredrik Falkevall fick otaliga gånger skrika på sitt lag att hitta rätt energi och komma igen.

Den oro han kände besannades när Waggeryd kvitterade till 1–1 i 80:e minuten. Christofer Frisenette-Fich skruvade in en frispark hur elegant som helst från en position några minuter utanför straffområdet.

Strax över 300 personer löste entré till dagens match. VIF står på tolv poäng i division 3 och är alltjämt obesegrade.