Annons:

Två seriesegrare på jakt efter division 3-försvarare:

Alexander Gustafsson lämnar Myresjö/Vetlanda och finns på både Hultsfreds FK:s och Vimmerby IF:s radar till nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Två seriesegrare på jakt efter division 3-försvarare: "Finns fördelar med båda lagen"

Helt ordinarie i division 3-laget Myresjö/Vetlanda FK. Nu är Hultsfreds FK och Vimmerby IF på jakt efter försvarsspelaren Alexander Gustafssons signatur.

Annons:

Alexander Gustafsson har varit moderklubben Hultsfreds FK trogen under hela sin karriär och valde inför 2021 års säsong att krita på för Myresjö/Vetlanda i division 4. Det slutade med uppflyttning och Vetlandaklubben slutade femma under sin nykomlingssäsong i division 3. 

– Vi får vara nöjda med säsongen. Vi har haft en ganska tunn trupp och så fort vi har haft någon spelare skadad eller avstängd så har det gått lite sämre. Vi var med i toppen väldigt länge för att sedan tappa mot slutet. Vi hade en riktig bottenmatch mot Kisa som vi egentligen bara trodde att vi skulle åka och vinna. Vi fick storstryk och tappade därefter toppkänningen samtidigt som luften gick ur, säger Alexander Gustafsson. 

Jobbar numera i Vimmerby

Alexander driver sedan i våras Ica Supermarket i Vimmerby tillsammans med sina föräldrar Anders och Helen och han har under en övergångsperiod varit ansvarig för familjens numera sålda ICA-butik i Landsbro.

Han har nu börjat jobba på Ica Supermarket i Vimmerby och flyttat tillbaka till Hultsfred. 

– Jag är sedan 1 september enbart i Vimmerby-butiken då vi sålde Ica-butiken i Landsbro vid septemberskiftet. Det enda är väl att jag försöker bli av med lägenheten i Vetlanda och det så snabbt som möjligt, säger Gustafsson. 

Nu kan vår tidning berätta att Alexander Gustafsson lämnar Myresjö/Vetlanda efter två säsonger.

– Det är helt uteslutet att spela vidare där och det har jag redan sagt till dem. Det var lite oklart om jag ens skulle spela fotboll i år, då vi fick reda på att vi skulle ta över Ica Supermarket Vimmerby i december. Det har varit en seg process. 

Väljer mellan två klubbar

Fotbollssäsongen är precis avslutad och det finns klubbar som har hört av sig till honom angående nästa säsong. Det är de två seriesegrarna i närområdet, Hultsfreds FK och Vimmerby IF. 

– Jag har varit i kontakt med både Hultsfred och Vimmerby, men jag har inte provtränat med dem än. Det finns fördelar med båda lagen. Hultsfred är moderklubben och man känner alla och Vimmerby har något roligt på gång. Det är de två lagen som jag väljer mellan och ett tredje alternativ är att lägga av.  

Hans moderklubb Hultsfred är tillbaka i division 4 2023, en division som de åkte ur 2019. 

– Det är jätteroligt, speciellt med tanke på att det är ett så ungt lag med mycket speed. Det är lite annan fart än när jag spelade där, då var det mer fysiskt spel. 

Beslut framåt årsskiftet

Alexander Gustafsson har tidigare kopplats ihop med Vimmerby IF och nu är det mer aktuellt än någonsin med tanke på att han bor i närområdet och vet att han kan prestera på division 3-nivå. 

– Det hade väl passat bra, jag känner att division 3 är en nivå som jag reder ut. Det har varit roligt att känna på division 3-spel i år. 

När kommer du fatta beslut om din fotbollsframtid?

– Inte inom den närmaste tiden, utan det blir väl framåt årsskiftet kan jag tänka mig. Jag ska provträna med lagen och känna på det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt