Annons:

Efter otäcka händelsen – så är beskedet från Gullringen

Det var otäcka scener när Gullringen mötte Assyriska. Men lite lugnande besked har man fått under torsdagen. Foto: Arkivbild

Efter otäcka händelsen – så är beskedet från Gullringen

Under matchen mellan Assyriska och Gullringen skedde något otäckt. Emil Tapper föll ihop och fick föras till sjukhus.
– Huvudsaken i allt det här är att han mår väldigt mycket bättre, säger Gullringens Daniel Wernersson.

Annons:

Gullringen åkte på en ordentlig smäll borta mot Assyriska på onsdagskvällen. Hemmalaget vann med hela 9-0, men väldigt lite kom att handla om resultatet för de gulsvarta efteråt.

I slutet av första halvlek bad nämligen Emil Tapper om byte. Han blev därefter allt sämre och det blev kalabalik vid halvitdsvilan, enligt tränaren Daniel Wernersson. Ola Lindblom följde med honom till sjukhus och stannade där med honom till midnatt. Sedan kom hans föräldrar också dit.

Vid 03-tiden i natt fick Tapper åka hem.

– Man måste ge sjukhuset i Jönköping att de var jävligt noggranna och kollade precis allt. Han hade alldeles för höga nivåer av vita blodkroppar, men det kan ha haft att göra med att han varit sjuk. Han hade hög feber och vattkoppor för någon vecka sedan och det kan ha varit att den infektionen fanns kvar i kroppen. Det är inget hundraprocentigt svar, men det är en teori, säger Daniel Wernersson på torsdagen. 

Han pratade med sin spelare på torsdagsmorgonen. 

– Han är fortfarande tagen, men då mådde han väldigt mycket bättre. Det är huvudsaken – att han mår bättre. 

"Måste få landa"

När han är tillbaka i träning och tillgänglig för match är oklart.

– Det hänger på Emil. Han måste få landa, känna sig helt frisk och hamna på banan om man säger. Det är troligen inget allvarligt, men vi vet inte helt riktigt. Innan vi vet till 110 procent att det inte är något allvarligt, så kommer han inte gå in i träning igen. Vi chansar absolut inte. Han gjorde EKG, blodprover och röntgen också och allt såg bra ut. 

Många andra spelare i laget har varit skärrade, berättar Daniel Wernersson.

– Många har undrat hur det är med honom och det har varit oroligt. Det var en riktig mardröm i går och obehagliga scener, men det här visar att alla bryr sig. 

Annars börjar det ljusna något för GoIF. Rasmus Bexell är troligen tillbaka till onsdagens match mot jumbon Ölmstad. Även Melker Johansson och Herman Lynbech är på rätt väg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt