Annons:

Emma Jones efter avancemanget: ”Det var känslomässigt kaos”

Emma Jones spelar med IFK Kalmar i Allsvenskan nästa säsong. Foto: IFK Kalmar

Emma Jones efter avancemanget: ”Det var känslomässigt kaos”

I söndags blev IFK Kalmar, med bland annat de tidigare Vimmerbyspelarna Emma Jones, Lovisa Johansson och Camilla Näslund i laget, klart för Allsvenskan.
– Det var helt magiskt, man var så jäkla lycklig, säger Emma Jones.

Annons:

Efter en mycket fin säsong placerade sig IFK Kalmar till slut som tvåa i Elitettan, vilket innebär att laget spelar allsvenskt 2018. Avancemanget säkrades hemma på Gröndal i och med att tabellfyran Assi besegrades med 6-3.

– Det var riktigt härligt, helt fantastiskt. Det är knappt så jag kan beskriva det. Nu är jag i högsta serien och det är ju det som jag har kämpat för, säger Emma Jones.

Du blir kvar i klubben nästa säsong?

– Ja, jag har kontrakt över 2018. 

Värst på morgonen

Emma Jones är en av tre tidigare Vimmerbyspelare i IFK Kalmar. De andra två är Camilla Näslund och målvakten Lovisa Johansson.

Jones beskriver en söndag som innehöll allt från nervositet till enorm glädje.

– När det gäller nervositet så var nog morgonen värst. När jag väl kom ner till Gröndal kändes det väldigt bra. Uppvärmningen var riktigt bra och jag tror att det minskade nervositeten. Sen gjorde vi 1-0 i den fjärde minuten och då kände vi att vi hade det.

Till slut blev det alltså 6-3 och när domaren väl blåste av matchen utbröt förstås stort jubel.

När kände du att det var klart?

– När vi gjorde 5-3 tio minuter från slutet kände jag att det här släpper vi inte. Då kändes det klart, säger Emma Jones.

Över 2 000 åskådare

Över 2 000 åskådare såg matchen på Gröndal.

– Det var riktigt häftigt, det var fullt med folk på alla sidor.

Hur var känslan när matchen blåstes av?

– Det var helt magiskt, man var så jäkla lycklig då. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag blev så rörd och började gråta. Det var känslomässigt kaos, jag vet inte vad som hände, skrattar Emma Jones.

Efteråt firades avancemanget på Öland.

– Vi åt mat och det var prisutdelning och lite sådana saker. Den riktiga festen blir väl nu på lördag, vi får slå på stort då.

Emma Jones tror att IFK Kalmar ska kunna hävda sig på ett bra sitt i landets högsta serie.

– Det är alltid tufft för nykomlingar. Men jag tror verkligen att vi har en chans mot lagen i mitten av tabellen och nedåt. Får vi in lite mer spets i truppen så ska det kunna gå bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt